Kā Mēness ietekmē menstruācijas?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Interesanti, ka augošs, dilstošs vai pilns Mēness spēj ietekmēt arī tik sievišķīgu procesu kā menstruācijas. Uzzini, kā!

Ja menstruācijas iekrīt augoša Mēness vai pilnmēness laikā

Šajā gadījumā Mēness ierosina kaut ko līdzīgu «iekšējam paisumam»: pievilkšanās parādību dēļ notiek ietekme uz visām šķidrajām organisma sastāvdaļām, bet īpaši mainās asins un limfas mikrocirkulācija, uzskata ārsts Anrī Pižē. Tas pastiprina mazo asinsvadu paplašināšanu (vazodiatāciju), paaugstinot kapilāru caurlaidību (permeabilitāti). Šajā laikā veidojas arī tūska, proti, seroza šķidruma infiltrācija starp audos esošajām šūnām. Šīs

tūskas dēļ arī rodas krūšu palielināšanās ar piebriedumu un sāpēm.

Vēderā un iegurnī šie traucējumi izpaužas ar smaguma sajūtu, uzpūšanos un pat aizcietējumu.

Ko darīt?

Vislabāk ārstēties ar sarkano vīnogu lapu uzlējumu, kas satur ar tanīnu bagātus antocianozīdus, kas mazina asinsvadu caurlaidību, nostiprinot kolagēnu un palielinot kapilāru pretestību. Tā tiek kavēta tūskas veidošanās. Iemetiet sauju (aptuveni 50 g) vīnogu lapu vienā litrā verdoša ūdens. Jāievelkas 10 minūtes. Jādzer viena tase ik pēc četrām stundām, raksta ārsts A. Pižē savā grāmatā «Mēness un veselība».

Ja menstruācijas iekrīt dilstoša Mēness laikā

Šajā gadījumā Mēness elektromagnētiskā starojuma pavājināšanās

rada organisma enerģijas līmeņa krišanos, kas pastiprina depresīvu garastāvokli,

miegainību un vājina darba spējas.

Ko darīt?

Pašapziņu atjaunos fiziskās formas atjaunojošs kokteilis, kas jādzer katru rītu apmēram vienāda lieluma glāzi dzēriena.

Saturs: apelsīnu sula, burkānu sula, olas dzeltenums, tējkarote medus, daži pilieni citrona sula. Apelsīns ir iedarbīgs līdzeklis pret noguruma un spēcina, bet burkāni paaugstinās organisma rezistenci pret infekcijām un regulēs zarnu darbību. olas dzeltenums palielinās apetīti un medus veicinās audu augšanu un šūnu dalīšanos. Tas tonizē un baro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu