Realitāte: labāk pagulēt, nekā veselīgi paēst un pasportot...

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kādas gan aktivitātes cilvēki mūsdienās veic regulāri, lai uzturētu savu fizisko veselību? Izgulēšanās pārspēja veselīgu ēšanu, vingrošanu un vitamīnu lietošanu...

Pētījuma dati liecina, ka Meksikā un Ķīnā ir lielākais patērētāju skaits, kuri apgalvo, ka regulāri vingro, lai uzturētu savu fizisko veselību. Savukārt 8 no 10 indonēziešiem, rūpējoties par savu fizisko veselību, regulāri izguļas, pretstatā tikai pusei Krievijas iedzīvotāju.

GfK veica pētījumu 23 pasaules valstīs un noskaidroja, ka divas trešdaļas pasaules patērētāju (66%) apgalvo, ka viņi regulāri izguļas, lai uzturētu savu fizisko veselību. Sievietes (69%) regulāri izguļas biežāk nekā vīrieši (63%).

Nākamā populārākā aktivitāte ir veselīgas un uzturvielām bagātas pārtikas ēšana. 59% pasaules patērētāju regulāri ēd veselīgi, lai uzturētu savu fizisko veselību. Šajā gadījumā sievietes (63%) izteikti biežāk ēd veselīgu, uzturvielām bagātu ēdienu nekā vīrieši (56%).

2014.gada oktobrī GfK Baltic veiktā interneta aptauja Baltijas valstīs, liecina, ka tikai 15% Latvijas, 14% Lietuvas un 19% Igaunijas iedzīvotāju - interneta lietotāju, izvēloties pārtiku un dzērienus, kā vienu no trim svarīgākajiem izvēles kritērijiem min produkta veselīgumu.

Runājot par fiziskām aktivitātēm, pētījuma rezultāti liecina, ka 57% pasaules patērētāju regulāri vingro, lai uzturētu fizisko labsajūtu. Vīrieši (60%) regulāri vingro biežāk nekā sievietes (54%).

Valstis, kur vispopulārākās ir Top 3 aktivitātes

Skatoties, cik izplatīts ir veselīgs dzīvesveids atsevišķās valstīs, GfK pētījums liecina, ka Top 3 valstis, kurās iedzīvotāji parasti izguļas, lai uzturētu savu fizisko veselību, ir Indonēzija (85%), Indija (77%) un Ķīna (73%).

Indija un Indonēzija ir arī tās divas valstis, kur patērētāji biežāk nekā citās valstīs regulāri ēd veselīgi, lai uzturētu fizisko labsajūtu, - attiecīgi 79% un 74%. Tām seko Meksika (69%).

Regulāra vingrošana fiziskās veselības uzturēšanai no 23 valstīm visizplatītākā ir Meksikā (68%). Tai seko Ķīna (67%). Trešo vietu dala Kanāda (61%) un Austrālija (61%).

Atšķirības starp sievietēm un vīriešiem

GfK veiktais pētījums atklāja arī citus interesantus faktus. Kā izrādās, sievietes divas reizes biežāk nekā vīrieši, rūpējoties par savu fizisko veselību, regulāri lieto sauļošanās aizsargkrēmu (42% sieviešu un 18% vīriešu). Valstu līmenī līderpozīcijas sauļošanās aizsargkrēmu lietošanā ir Brazīlijai (46%), kurai seko Kanāda (43%) un Dienvidkoreja (43%). Nedaudz atpaliek Austrālija un Spānija - 42% katrā valstī.

Atšķirības starp cilvēkiem, kuriem ir bērni un kuriem nav bērnu

Pētījuma dati atklāj, ka pastāv atšķirības Top 3 aktivitāšu izvēlē, rūpējoties par savu fizisko veselību, starp cilvēkiem, kuriem ir bērni un kuriem nav bērnu. Vecāki nedaudz biežāk izguļas, bet cilvēki, kuriem nav bērnu, biežāk nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm. Būtiskākās atšķirības vērojamas, izvēloties veselīgu, uzturvielām bagātu ēdienu. Cilvēki, kuriem ir bērni, biežāk nekā tie, kuriem bērnu nav, ēd veselīgi, kas izskaidrojams ar to, ka paradums veselīgi ēst pozitīvi ietekmē ne tikai pašus vecākus, bet arī viņu bērnus.

Aktivitātes, kuras cilvēki visā pasaulē veic regulāri, lai uzturētu fizisko veselību

  • Izguļas 66%
  • Ēd veselīgu, uzturvielām bagātu ēdienu 59%
  • Vingro 57%
  • Regulāri rūpējas par mutes dobuma higiēnu 54%
  • Pavada laiku ar ģimeni, draugiem vai mājdzīvniekiem 53%
  • Lieto ādas kopšanas vai skaistumkopšanas līdzekļus 38%
  • Lieto vitamīnus vai uztura bagātinātājus 32%
  • Lieto sauļošanās aizsargkrēmu 30%
  • Atpūšas no tehnoloģiju lietošanas (paņem pauzi vai izslēdz ierīci) 22%
  • Ievēro īpašu diētu 18%
  • Meditē vai izmanto citu relaksācijas metodi 17%
  • Apmeklē masāžas seansu vai SPA procedūras 14%
  • Lieto augu izcelsmes, holistiskos vai citus alternatīvās medicīnas līdzekļus/ terapijas 14%
  • Veic kosmētiskās vai plānveida operācijas vai neķirurģiskās procedūras 6%

*Avots: GfK pētījums, kas veikts 23 pasaules valstīs, aptaujājot 28 000 patērētāju (vecumā no 15 gadiem). Tabulā atspoguļoti vidējie rādītāji visās valstīs, vairākatbilžu jautājums, skaitļi ir noapaļoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu