Eksperts: domas par CrossFit kā fitnesa veidu dalās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Labdien, ko jūs domājat par CrossFit nodarbēm sievietēm? Kas tas īsti ir, kas tagad ieguvis milzu popularitāti, jautā TVNET lasītāja.

Atbild sporta kluba «Veselības fabrika» grupu nodarbību un personāltrenere Agnese Anševica:

Labdien! Jā, CrossFit Latvijā kļūst arvien populārāks un apmeklētāks.

Tas ir augstas intensitātes treniņš, viens no ekstrēmākajiem fitnesa veidiem pasaulē,

kas iekļauj sevī sporta, vingrošanas, fitnesa, svarcelšanas u.c. elementus.

Domas par šo fitnesa veidu dalās – vieni uzskata, ka tas ir traumatisks un bīstams, citiem tas ir kļuvis par neatņemamu dzīves sastāvdaļu. CrossFit nodarbības noteikti var apmeklēt arī sievietes, daudzās pasaules valstīs gandrīz

60 procenti no CrossFit zāļu apmeklētājiem ir tieši sievietes.

Neiesaku sākt ar šo vingrošanas veidu, ja fitnesā esi pilnīga iesācēja vai ja ir problēmas ar muguru un locītavām, sākumā būtu vēlams uzlabot un nostiprināt savas fiziskās īpašības vai nu pēc īpaši izstrādātas programmas, vai trenera vadībā. Tomēr, ja esi pieredzējusi vingrotāja, kāpēc nepamēģināt un neatsvaidzināt savu vingrošanas rutīnu? Tikai nevajadzētu to darīt katru dienu, jo tā var viegli pārpūlēt organismu.

Sieviete CrossFit-ā var darīt gandrīz visu to pašu, ko vīrieši, tikai ar mazāku svaru vai intensitāti. Iesaku sākt ar speciālām iepazīšanās nodarbībām, ko organizē Crossfit klubi. Tajās klienti tiek iepazīstināti ar nodarbības specifiku, kā arī pareizu vingrinājumu izpildes tehniku, kas CrossFit-ā ir ļoti svarīgi, lai mazinātu traumu risku.

Diemžēl traumu risks CrossFit ir diezgan augsts, jo daudzi specifiski tehniski vingrinājumi tiek veikti ar maksimālu ātrumu,

intensitāti un amplitūdu. Tomēr traumas bieži rodas arī no tā, ka cilvēki pārvērtē savas spējas, izvēloties sagatavotībai nepiemērotu (pārāk intensīvu) fizisko aktivitāti.

Foto: PantherMedia/ScanPix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu