Vai ar masāžu, iekustinot limfu, patiešām var notievēt? (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

«Ja cilvēks ir nospraudis sev mērķi tikt vaļā no liekajiem kilogramiem, viņam, bez šaubām, ir jābūt gan sabalansētam uzturam, gan fiziskajām aktivitātēm. Taču, ja to visu papildinās ar masāžu, rezultāts būs vēl ātrāks. Zaudējot svaru, veidosies glītākas ķermeņa formas, masāžas ietekmē āda kļūs tvirtāka un elastīgāka, tādēļ samazināsies celulīts problemātiskajās vietās - uz gurniem, dibena,» skaidro Profesionālās skaistuma skolas masāžas tehnoloģiju pedagoģe, sertificēta kosmētiķe un sertificēta masiere Sandra Jurkēviča.

«Uz ķermeni iedarbojoties ar jebkādu masāžu – klasisko, ārstniecisko vai limfodrenāžas, organismā tiek iedarbināti svarīgi fizioloģiskie procesi – uzlabojas asinsrite un limfas cirkulācija, kā arī vielmaiņa. Organisms ātrāk sadedzina taukus. Savukārt

ar limfu no organisma pastiprināti tiek izvadīti sārņi, liekais šķidrums, tauki u.c.

Tas tad arī izskaidro veidu, kā ar masāžu tiek panākta ātrāka notievēšana un iegūts skaistāks ķermenis,» skaidro Sandra Jurkēviča. Piemēram, ar rokām veikta klasiskā, ārstnieciskā vai limfodrenāžas masāža limfas cirkulāciju organismā paātrina līdz pat desmit reizēm salīdzinājumā ar ikdienu, kad cilvēks mazkustīgi sēž pie datora. Savukārt limfodrenāžas masāža vai vakuuma masāža, kas tiek veikta ar speciāliem aparātiem vai pat trenažieri un šobrīd ir kļuvusi populāra arī Latvijā, limfas cirkulāciju padara vēl trīs, četras reizes ātrāku, nekā to panāk ar manuālo masāžu.

Limfodrenāža un vakuuma masāža, kas tiek veikta ar trenažieri, ir iedarbīgāka un dod ātrāku rezultātu. Taču no otras puses – arī sajūtu ziņā tā ir daudz spēcīgāka, piemēram,

limfodrenāžas masāža ar limfodrenāžas trenažieri kādam var pat šķist sāpīga.

Tā notiek šādi. Trenažierim ir rotējoši rullīši. Masāžas laikā cilvēks tiem piespiež vispirms pēdas, tad apakšstilbus, augšstilbus, sānus, roku delmus, šādā veidā ļoti pamatīgi izmasējot visu ķermeni. Kopumā masāža ilgst apmēram stundu. Efekts ir redzams ātri - jau pēc pāris nodarbībām samazinās ķermeņa apkārtmērs, īpaši viduklī un uz augšstilbiem, uzlabojas muskuļu tonuss, āda kļūst tvirtāka un elastīgāka. Masāžu trenere Ilona Gaile praksē novērojusi: «Sievietēm limfodrenāžas masāža ar masāžas trenažieri patīk tāpēc, ka ar to var iedarboties uz ķermeņa daļām, kas parasti ir visgrūtāk «uzlabojamas», piemēram, intensīvāk masējot dibenu vai augšstilbus, var ātrāk dabūt prom celulītu, ļoti labi var dabūt nost «mīlas rokturīšus» virs gurniem, riepu uz vēdera, kā arī nostiprināt augšdelmu muskulatūru.»

Masāžas trenere arī izskaidro, kā notiek vakuuma masāža ar masāžas trenažieri. Cilvēks ieiet tādā kā vakuuma kapsulā, ap vidu tiek aplikti savdabīgi svārciņi, ķermenis no vidusdaļas līdz pat grīdai atrodas zem spiediena. Kapsulas iekšpusē ir skrejceliņš, pa kuru cilvēks staigā, un tajā brīdī uz viņa ķermeni notiek intensīva iedarbība ar vakuumu, infrasarkanajiem stariem, krāsu terapiju, gaismas terapiju, aromaterapiju, ozonterapiju, gaisa jonizāciju, notiek arī ādas fotoatjaunošana. Viss kopā tas rada ļoti spēcīgu efektu.

«Atkarībā no cilvēka ķermeņa masas jau pēc pirmās vakuuma masāžas ar vakuuma trenažieri nodarbības var zaudēt pat kilogramu svara, taču pēc pilna masāžas kursa - līdz pat 25 kilogramiem. Vakuuma masāža ar vakuuma trenažieri samazina ķermeņa apkārtmēru, vienā reizē, piemēram, vēders var samazināties līdz pat centimetram, bet pēc pilna masāžas kursa pat par 8-20 centimetriem,» skaidro Ilona Gaile.

Pirms vakuuma masāžas vai limfodrenāžas masāžas kursa

ļoti ieteicams būtu nosvērties uz speciāliem bioimpendaces svariem.

Ar tiem var precīzi noteikt tauku daudzumu organismā, muskuļu un kaulu masu, metabolisko vecumu, ideālo svaru, cik kalorijas dienā ieteicams uzņemt. Pēc masāžas kursa varēs salīdzinās sākotnējos datus ar esošajiem un izvērtēt, cik efektīva ir bijusi notievēšana ar masāžas trenažieri.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu