Skaistumkopšanas brīnumlīdzeklis - kartupelis!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kartupeļi mums ir nopietna ēdienkartes sastāvdaļa, bet kosmetologi vērš uzmanību uz kartupeļu izmantošanu skaistumkopšanā, jo to sastāvā ir vērtīgas vielas, kuras ādai palīdz saglabāt skaistumu.

Emma Vedžvorta ir kosmetoloģe, profesore, savus pētījumus veic Lielbritānijā. Viņa uzskata, ka kartupeļu sula lieliski atjauno ādu. Viņa slavē kartupeļu sulu, sakot, ka ar to āda saņem elastībai nepieciešamo šķidrumu, tajā ir augsts antioksidantu koncentrāts, dabīgie ponifenoli, kas uzlabo šūnu darbību un samazina iekaisuma iespējas. Kartupeļos ir arī daudz B6 vitamīna, kas palīdz aminoskābju pārstrādē un jaunu šūnu veidošanā. Īpaši bagāta sastāva ziņā ir kartupeļu miza, tāpēc nevajag izmest mizas, bet gan pagatavot sulu sejas kopšanai.

Kartupeļu sula pret pinnēm

Kartupeļu sula lieliski tiek galā ar iekaisumiem, tāpēc tā ir lielisks līdzeklis pret pinnēm, nelielām čūlām, strutojošiem iekaisumiem, asinsizplūdumiem. Kartupeļu sulu vai dažos gadījumos kompreses ieteicams uz sejas turēt ilgi, pat vairākas stundas. Kartupeļu sulai var pievienot nedaudz citrona sulas, samitrināt marli un ar plāksteri nostiprināt uz problemātiskajām ādas zonām.

Kartupeļu matu maska

Nepieciešams

  • 1 liels kartupelis
  • 2 ēdamkarotes alvejas sulas
  • 20 g medus

Kartupeli sarīvē, nospiež sulu. Sulai pievieno pārējās sastāvdaļas – alvejas sulu un medu. Iegūto maisījumu iesmērē matu saknēs, ap galvu aptin dvieli un ļauj maskai iedarboties vismaz divas stundas. Šī maska novērš matu izkrišanu un stimulē to augšanu.

Maska pietūkušām acīm

Nelielu kartupeli sarīvē un ietin marlē. Marlē ietīto kartupeli uzliek uz plakstiņiem un tur 15 minūtes. Pēc tam noskalo ar siltu ūdeni un uzklāj krēmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu