Eksperts. Novājēju, bet riepa palika - ko nu?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

«Pēc novājēšanas netieku vaļā no liekās ādas uz vēdera. Ir kādi vingrojumi?» jautā TVNET lasītāja.

Atbild sporta kluba «Veselības fabrika» grupu nodarbību un personāltrenere Agnese Anševica:

Labdien!

Pirms iesaku konkrētus vingrojumus, jāzina, cik liela ir pati problēma. Cik daudz svara tika zaudēts, cik liels ir vecums, cik liels ir liekās ādas daudzums? Jo lielāks vecums, jo āda mazāk elastīga. Ja liekais svars ir zaudēts strauji, tad ādai nav pieticis laika sarauties un, iespējams, neiztikt bez koriģējošām kosmētiskām procedūrām vai pat plastiskās ķirurģijas. Svarīgi arī, cik ilgs laiks pagājis pēc svara zaudēšanas, arī ādai ir vajadzīgs laiks, lai «atgūtu formu». Ja problēma ir neliela, neieteiktu ķerties pie plastiskās operācijas, tā tomēr ir ķirurģiska procedūra un saistīta ar iespējamām komplikācijām.

Domāju, ka ar atbilstošu treniņprogrammu un dažām fiziskām procedūrām lieko ādu var samazināt.

Pagaidām varu sniegt dažus vispārīgus padomus, kas varētu palīdzēt, tomēr, kā jau iepriekš minēju, vēlams ir personīgi konsultēties ar treneri, kā arī kosmētikas speciālistu, kurš ieteiks atbilstošas procedūras.

Spēka treniņš. Spēka treniņš stiprina muskuļus, kā arī palīdz apasiņot ādu un veicina tās elastību.

Ieteiktu to veikt vismaz trīs reizes nedēļā.

Liekais svars bieži tiek zaudēts ar diētu palīdzību, to rezultātā samazinās ne tikai liekie taukaudi, bet arī muskuļi, tāpēc spēka treniņš palīdzēs atjaunot zaudēto muskuļu masu.

Dziļo vēdera preses muskuļu stiprināšana. Tas veicinās slaidāka vidukļa izveidošanos, pietiekami trenēti, tie kā korsete stiprinās mugurkaulu, noturēs iekšējos orgānus un liks viduklim izskatīties tvirtākam. Tie ir dažādi vingrinājumi ar ķermeņa augšējās daļas rotēšanu, kā arī balstu noturēšana. Dziļo muskuļu stiprināšanai noderēs tādu nodarbību kā joga, pilates, kalanētika apmeklēšana

Masāžas veicinās limfas atteci, muskuļu un ādas apasiņošanu.

Pietiekams ūdens daudzums – vismaz 8 glāzes dienā veicinās ādas elastību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu