Gaidībās ar spirāli: gaidām trešo!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jā, dzīvē viss notiek pēc principa – cilvēks domā, Dievs dara, kaut kā tā! Sagaidot savu otro bērnu, skaidri zināju - VISS. Vairāk man bērnu nebūs. Vīrs gan noteica - varbūt pēc kādiem 5-6 gadiem, kad šie būs paaugušies. Tā nu laimīgi dzīvojām ar domu, ka būsim četri. Dzīve tika plānota uz priekšu. Un uz jautājumu, vai tad trešo tiešām nē, mana atbilde bija - nekad! Un, ja arī patrāpīsies, mūsdienās tak attīstīta medicīna!

Lai drošāka dzīvošana, vienojāmies ar dakteri par spirāli - piemeklēja, kas man vislabāk atbilstu. Reizi gadā gāju uz pārbaudēm, vienmēr viss ok. Bet te janvārī sākas gripas laiks. Arī man slikta pašsajūta, stipras galvassāpes, temperatūra. Noslimoju divas nedēļas, temperatūra nekrītas, turas 37,3-37,4. Daktere izklausa, pārbauda, iztausta vēderu - secina, ka kaut kas ar kuņģi nav labi. Jo kuņģi tiešām dedzina. Tā kā man arī pirms tam bija problēmas, tad nu saraksta zāles un es veselu nedēļu cītīgi ārstējos. Mājās

vēl ar draugiem smejamies - būs laikam trešais. Uz ko iekšēji nodomāju - tas tak nav iespējams!

Bet nu sievietes intuīcija nostrādā - temperatūra nekrītas jau trešo nedēļu, kuņģim no zālēm paliek labāk, bet MR laikam pāris dienas kavējas. Sakarā ar Jaungada stresu biju piemirsusi pierakstīt, kad bija pēdējās, tad nu aptuveni nosaku laiku, bet 100% neko nevaru pateikt. Drošs paliek bailīgs - uztaisīšu testu! Tests rāda vienu svītru - nopriecājos, ka viss labi.

Otrā dienā metot ārā mazo miskasti, pamanu testiņu. Roka tā vien sniedzas paņemt un paskatīties! Un ko es tur redzu - divas svītriņas! Nu nevar būt! Skrienu pie vīra un rādu. Šis vēl lielākā šokā. Bet nu ko tad vakarā 22:00 lai dara. Uz veikalu jau neskries. Ar manāmu nervu sabrukumu gaidu rītu, kad aizvedu bērnus uz dārziņu un

dodos pēc vēl viena testa. Un nepārprotami - šis rāda divas svītriņas!

Protams - zvans dakterei, vizīte nekavējoties. Daktere šokā par notikumu pavērsienu, jo spirāle stāv ideāli. Ne izkustējusies, ne kā! Pēc teorijas nekam nevajadzētu būt. Kā viņa teica - ja tu man neteiktu, ka tests uzrādīja, neticētu! :D Apskatot sonogrāfijā, arī neko nevar redzēt Bet kā??? Vai tad ir vai nav? Nervi saspīlēti, galvā visādas domas. Daktere liek pagaidīt nedēļu, lai paiet laiks, un tad jānāk pārbaudīties. Fakts kā tāds ir! Bet vai auglis būs pareizā vietā vai ārpus dzemdes?! Tāds ir jautājums.

Kādas bija šīs deviņas dienas līdz nākamajam apmeklējumam - nenormālas! Tika izdomāti visi scenāriji. Gaidītas sāpes, gatavojos uz slimnīcu, skatījos ratiņus.

Pagāja noteiktais laiks. Devos uz vizīti. Jā! Šis ir parādījies.

Skaisti iekārtojies, gabaliņu prom no spirāles - viens otram netraucē dzīvot!

KO TAGAD DARĪT?

Nu negribu es trešo! Goda vārds ne! Daktere mani saprot. Bet nu jāizlemj rīcības plāns. Skaidrs ir viens - svešķermenis jādabū laukā - spirāle.

Daktere, ņemot ārā, brīdina, ka var arī aizķert augli un līdz ar to viss var iztīrīties pats. Nu, kā būs lemts, tā arī notiks. Ar vīru nolemjam, ka viss Dieva rokās. Ja būs lemts, tad būs, ja nē, tad ne!

Svešķermenis izņemts, auglis aizskarts nav nemaz. Viss izskatās ideāli, tomēr daktere dod divas nedēļas laika pārdomām un, protams, arī riska periods, lai redzētu, vai tiešām viss būs labi.

Eju mājās un domāju - nu kāpēc tieši tagad, kāpēc ar mani!!! Vai man vajag? Vai es gribu?

Ar prātu ir skaidrs - abortu izdarīt nevaru; visādi izdomājos, bet nevaru un viss! Gaidām? Nu gaidām!

Prāts jauno stāvokli nav vēl sapratis. Organisms turpretī rāda visu, ko var! Tik slikti man nav bijis nekad. Jūtos kā veca, slima vecene. Tagad gaidu nākamo vizīti, lai pārliecinātos par tālāko nākotni.

Cenšos morāli nobriest jaunajai situācijai, jo nav viegli. Ir pat ļoti grūti. Morāli, psiholoģiski, fiziski utt. Bet variantu jau īstenībā nav. Ir tikai laiks pierast pie jaunās situācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu