Jogas pamatprincipi un būtība Nr.5! Praktisks seminārs – roku līdzsvars un spēks!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 29. martā aicinām plkst. 9.00 - 13.00 uz piekto no sešām meistarklasēm par jogas būtību un pamatprincipiem. Šoreiz apgūsim roku līdzsvaru un spēku!

Mēs praktizēsim:

* meditāciju;

* mantras (dziedāšanu);

* pranajamu (dziļās elpošanas vingrinājumi) , lai sagatavotu prātu un ķermeni asanu praksei. Pranajama pastiprinās gaisa cirkulāciju visā ķermenī un paplašinās mūsu plaušu apjomu, mācot mūs izmantot savas plaušas pilnā mērā.

* Asanu praktizēšana – fiziskā ziņā mēs koncentrēsimies uz anatomiju, uz izlīdzināšanu un uz pāris atlasītu roku līdzsvarošanas un izvēršanas pozām, kontrindikācijām/brīdinājumiem un pārveidošanu. Un kādā veidā enerģētiski izkopt vieglumu, brīvību, nosvērtību un atvieglojumu līdzsvarošanas pozās;

* yoga nidra – sistēmiska ķermeņa, prāta un sirds atslābināšanās;

* Satsang (Sanskrit सत्सङ्ग sat=patiess, sanga = biedrošanās) indiešu filozofijā nozīmē

(1) būt kopā «augstākajā patiesībā»,

(2) kopābūšana ar guru,

(3) biedrošanās ar personu grupu, kuri klausās, runā par un asimimlē patiesību.

Parasti tas nozīmē klausīties vai lasīt svētos rakstus, pārrunāt, diskutēt un asimilēt to nozīmi, meditēt par šo vārdu izcelsmi, avotu, un šo vārdu nozīmes ienešanu cilvēka ikdienas dzīvē.

Mēs turpināsim pētīt jogas 8 Patandžali atzarus, kas beidzas ar Jamas (Jama ( Sanskritā) यम, nozīmē pašsavaldība, paškontrole un disciplīna. Jamās ir iekļauts viss, ko «nevajadzētu darīt» mūsu attiecībās ar ārējo pasauli.) Mēs atkārtosim Jamas un Nijamas un sāksim ar 3.,4.,un 5.atzaru (asana, pranajama un pratjahara).

Šī meistarklase nav paredzēta iesācējiem.

6. un pēdējā pēdējā jogas meistarklase tiks rīkota 12. aprīlī, svētdien, plkst.9.00 - 13:00, un koncentrēsimies uz mūsu čakrām.

Turpmākie paziņojumi sekos tuvākajā laikā.

Praktisko semināru vadīs jogas pasniedzēja Lisa Biffin

Semināra cena: 15 EUR

Praktiskais seminārs notiks angļu valodā!

Vietu skaits seminārā ir ierobežots, tāpēc PIESAKIETIES, lūdzu, laikus!

PIESAKIES:

www.karstajoga.lv

birojs@karstajoga.lv

tel. 67887581 vai 29330280

Labo sajūtu laboratorija

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu