Kā izvēlēties acīm mitro kontūrlīniju jeb laineri?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Prasme vilkt precīzas līnijas uz plakstiņiem ir īsta, smalka māksla, kas prasa īpašu meistarību un trenētu roku. Bet arī šo sarežģīto procesu var iemācīties, ja vien pareizi izvēlas pašu laineri. Te jums būs daži noderīgi padomi lainera izvēlē!

Šķidrais laineris

Prasti šķidro laineri savā kosmētikas arsenālā iekļauj īstas meistares, kas zina, ko dara. Lai radītu skaistu kontūru, jābūt apveltītai ar šā kosmētiskā līdzekļa lietošanas prasmēm. Un tomēr nevajag atmest ar roku: ikviena no jums var kļūt par profesionāli, ja vien patrenējas.

Šķidrais laineris ir labs, jo ar tā palīdzību iespējams uzzīmēt uz plakstiņiem īpaši precīzu, ultra plānu līniju. Jo tievāka otiņa, jo plānāka būs līnija. Var nebaidīties, ka līdzeklis izsmērēsies kādas neakurātas kustības rezultātā, jo šķidrais laineris izžūst dažu sekunžu laikā. Turklāt tas arī ir ļoti noturīgs.

Iesakām vilkt šķidro līniju nevis ar otiņu, bet ar aplikatoru, jo ar tā palīdzību līnijas izdodas uzvilkt vēl plānākas.

Ja esat nolēmusi priekšroku dot mākslīgajām skropstām, kas ir pieaudzētas, bez lainera visdrīzāk nevarēs iztikt, jo, piemēram, pielīmēto skropstiņu līmes pēdas tieši laineris noslēps vislabāk. Tomēr jāņem vērā - apakšējā plakstiņa kontūru vilkšanai šķidrais laineris nav ieteicams, pretējā gadījumā grims izskatīsies vulgārs.

Par krāsām runājot, neskaitot klasiskos toņus, ir pieejami arī dažādu krāsu šķidrie laineri un kosmētikas preču veikalos var nopirkt pat hameleona toņu lainerus, tāpat arī gaišākus lainerus ar pērļu mirdzumu.

Kontūrzīmulis

Ērts un viegls lietošanā - gan uz augšējiem, gan apakšējiem plakstiņiem. Jūs varēsiet ātri atrast sev piemērotāko, jo toņu daudzveidība ir pat apbrīnojami liela. Sākot ar konservatīvi melno, pelēko un brūno, līdz pat oriģināliem toņiem, piemēram, sūnu zaļam vai debeszilam. Bez tam šāds zīmulītis var būt gan matēts, gan arī ar perlamutra spīdumu.

Jāņem vērā: ja vēlēsies smalkāku, precīzāku līniju, derēs tikai asi uzasināts zīmulītis. Būs gadījumi, kad derēs tikai ciets zīmulis; lai atdalītu vizuāli augšējo plakstiņu no apakšējā - derēs maigāks, mīkstāks.

Foto: PantherMedia/ScanPix

Kompaktais laineris vai ēnas

Ar ēnām var veidot ne tikai acu plakstiņu grimu, bet tās var izmantot arī kā laineri. Šā kosmētikas līdzekļa priekšrocība - ar ēnu palīdzību ir iespējama dabīga pāreja no toņa uz toni. Piemēram, no pamatkrāsas, kas ir uz plakstiņiem, uz acu kontūru. Make-up efektīgāku var padarīt, izmantojot dažādu toņu ēnas un lainerus. Piemēram, brūnos toņus apvienojot ar zaļajiem. Vieglam grimam var izmantot brūnu un pelēku toņu savienojumus, kas izskatās dabīgi, neuzkrītoši un skaisti.

Tātad, miksējot ēnu toņus, piemēram, plakstiņu stūrus iezīmējot ar otiņas galu tumšākus, var panākt vēl interesantāku skatienu, un atsevišķs laineris var nebūt pat nepieciešams.

Laineris kā flomasters

Tādu vislabāk izvēlēties jau sievietei, kas prot laineri lietot. Arī šim lainera veidam ir savas priekšrocības, piemēram, var regulēt līnijas biezumu ar speciāla aplikatora palīdzību un tādā veidā efektīvāk sasniegt vēlamo rezultātu. No plānas, izsmalcinātas līnijas līdz izteiktai, smalkai bultiņai. Tāds laineris var turēties savā vietā līdz pat 18 stundām.

Iesakām izmantot aplikatoru, kas ir maigs, ar elastīgu galiņu, jo tādu ir vieglāk lietot, ar to būs vieglāk zīmēt precīzas līnijas pat no pirmajām lietošanas reizēm.

Gelveida laineris

Tas ir gelveida vai krēmveida struktūras laineris, ar kura palīdzību var uzzīmēt skaistas, precīzas līnijas.

Lai gan šis kosmētikas līdzeklis pagaidām nav visai izplatīts, tas tomēr ir funkcionāls un ērts.

Tāpat kā šķidrais laineris, gelveida laineris garantē skaistu klājumu ar dažādiem efektiem - no matēta līdz pat mirdzošam. Speciālā otiņa bez īpašas piepūles ļauj novilkt taisnas līnijas.

Un tomēr ne visi gelveida laineri būs ilgnoturīgi, kā arī līnijas var izdoties masīvākas nekā ar šķidrā lainera palīdzību zīmētās.

Kādu laineri lietojat jūs?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu