5 kļūdas, kuras pieļaujot mati nespīd kā pēc frizētavas!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Iespējams, ka tev nebūtu sliktās matu dienas, ja tu matus mazgātu pareizi!

Tas, ka mati pēc friziera apmeklējuma ir zīdaini un paklausīgi, nav nejaušība. Tas ir tāpēc, ka frizieri ir teicami apmācīti matu mazgāšanas tehnoloģijā.

Foto: PantherMedia/ScanPix

Nemazgā matus karstā ūdenī! «Tā ir visbiežākā kļūda - sievietes nezin kāpēc mazgā matus pārāk karstā ūdenī,» secina Endrjū Bartons, «Harrods» frizieris.

  • Nemasē pārāk stipri galvas ādu - dari to, cik vien maigi iespējams, ar pirkstu galiņiem. «Sievietes neapzinās, kā var traumēt matu saknes un sabojāt matu jau tā augšanas sākumā,» uzsver frizieris.

    «No matu saknes sākas tava veselā mata dzīvība.»

  • Vai zināji, ka šampūns nepieciešams tikai matu saknēm - respektīvi, nav vajadzības putot pašus matus līdz galiņiem. «Karsts ūdens aktivizē tauku dziedzerus, un pēc mazgāšanas mati ātri vien kļūs taukaini,» skaidro Bartons.
  • Neslauki matus dvielī. «Pēc mazgāšanas

    ap matiem aptin dvieli, lai tas pats uzsūc ūdeni

    un mati nepil. Nekādā gadījumā nerīvē matus ar dvieli - tas tos bojā, padara nespodrus un trauslus,» zina stāstīt matu meistars.

  • Nopērkot pat visdārgāko šampūnu, kas piemērots taviem matiem tu vari arī nesaņemt cerēto rezultātu. Izrādās, ka ir jāvariē ar šampūniem un reizi nedēļā mati

    jāizmazgā ar dziļi attīrošu šampūnu,

    kas noņem atmirušās ādas daļiņas un ļauj galvas ādai elpot.

  • Neķemmē slapjus matus!
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu