3 maldīgi uzskati par detoksu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Izrādās, pastāv sabiedrībā kāda informācija, kura nav gluži precīza un pareiza...

1. Noteiktu šķidrumu diētas var izskalot no ķermeņa toksīnus

Lai vai kādas diētas vai sulu kūres tu veic, tev jāzina, ka atbildīgie par nevēlamu vielu izvadīšanu no organisma ir tavi iekšējie orgāni – aknas, nieres un resnā zarna. Šobrīd ļoti populāri ir dažādi zaļie kokteiļi un sulu kūres, taču atceries, ka vislabākā attīrīšanās stratēģija ir pareizs uzturs katru dienu un regulāri fiziskie vingrinājumi. Tad nebūs nepieciešamas nekādas detoksa kūres.

Ir ļoti maldīgi uzskatīt, ka reizi gadā, pavasarī, var uztaisīt vienu sulu kūri vai detoksa diētu,

un pārējā laikā par pareizu uzturu pat nedomāt.

2. Dzerot daudz ūdens, mēs attīrām savu ķermeni

Ūdens tiešām tonizē aknas un nieres un stimulē toksīnu izvadīšanu ar urīnu, taču dzert pārmērīgi daudz ūdens detoksa vārdā var būt pat bīstami. Simptomi, kas liecina par ūdens intoksikāciju, ir galvassāpes, nemiers, vemšana un mentāla dezorientācija. Dzer ūdeni tad, kad tev slāpst, taču neaizraujies,

dienas laikā izdzer maksimums 8-9 krūzes ūdens.

3. Tu vari izsviedrēt toksīnus no sevis pirtī

Taisnība, toksīni iziet ar sviedriem, taču atceries, ka ļoti spēcīga svīšana var vājināt un pat sabojāt ķermeņa dabīgo detoksa sistēmu, padarot to neefektīvu.

Daudz lielāks detokss katru dienu notiek vannasistabā.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu