Basmati rīsi un ājurvēdiskās tējas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ienākot Ekoveikala nelielajās telpās Ģertrūdes ielā Rīgā, uzreiz var sajust austrumniecisko noskaņu. Plaukti pieblīvēti ar dažādiem austrumnieciskiem traukiem. Gaisā jūtams arī specifisks vīraku aromāts.

Šis nav parasts pārtikas veikals, ko ierasts apmeklēt, lai gan šeit var iegādāties arī pārtikas preces: diedzētos graudus, basmata rīsus, kuri vislabāk spēj attīrīt cilvēka organismu, kā arī citus produktus. Plašā klāstā ir dažādas garšvielas, kuru galvenās funkcijas ir nevis ēdiena garšas pastiprināšana, bet gan cilvēku gremošanas orgānu darbības uzlabošana un organisma attīrīšana, jo tās satur mikroelementus. Pieprasīta prece esot palmu cukurs, kas nav īpaši apstrādāts un kam nav pievienoti dažādi ķīmiski elementi.

Šīs tirgotavas produkcija domāta cilvēkiem, kas dod priekšroku veģetāram dzīvesveidam. Pārsvarā produktus ieved no Indijas un Pakistānas. No Latvijas bioloģiskajās saimniecībās audzētās produkcijas te var iegādāties dažādas zāļu tējas, žāvētus ābolus. Tiklīdz ražotājs uzskatīs, ka veikalā piedāvātā cena ir atbilstoša viņa ieguldītajam darbam, produktu klāsts varētu palielināties.

Vispieprasītākās preces ir tējas – tepat audzētās un ājurvēdiskās tējas. To veidi ir visdažādākie, turklāt var iegādāties tādas, kas speciāli paredzētas un sagatavotas sieviešu un vīriešu organismam. Daudzās tējās ir īpaši atlasītas zālītes, lai tās iedarbotos uz atsevišķiem cilvēka orgāniem, piemēram, kuņģa darbības uzlabošanai vai aknām. Ir arī tādas, kuru galvenais uzdevums ir uzlabot cilvēku matu struktūru vai novērst locītavu sāpes. Katrai tējai ir sava īpaša formula.

DER ZINĀT

• Ājurvēdiskās tējas no citām tējām atšķiras ar savu filozofiju. Tā ir zinātne, kura sevī ietver cilvēka dzīvošanas formulu, piemērotu dažādiem vecuma posmiem. Tā ir zinātne par dzīvību.

• Rudenī vairāk lieto nierēm paredzēto, pavasarī – speciāli aknām domāto tēju. Savukārt kuņģa darbības uzlabošanai tēju dzer ik pa laikam visa gada garumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu