Asinsgrupas horoskops (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Asinsgrupa ir cilvēka spogulis – apgalvo zinātnieki un psihologi, mēģinot noteikt fizioloģiskās un profesionālās īpašības, kuras vieno šos ļaudis pēc t.s. asins pases. Vai viņiem taisnība – salīdziniet un spriediet paši...

I asinsgrupa

– vissenākā. Parādījusies 60 000 – 40 000 gadu p.m.ē., kad neandertālieši pārtikā lietoja savvaļas augus, kukaiņus un atliekas no plēsoņu mielasta.

Profesionālās īpašības

Šīs asinsgrupas īpašnieki sparīgi ķeras klāt vairākām lietām uzreiz, bet reti kad paši tās noved līdz galam. Tomēr tiem piemīt organizatorisks talants atrast kādu citu, kurš iesākto pabeidz viņu vietā. Atliek tikai pārbaudīt galarezultātu. (To viņi dara ar īpašu entuziasmu.) Šie cilvēki necieš pavēles, taču lietpratīgi komandē citus. Viņu vidū sastopami lieliski uzņēmumu vadītāji, baņķieri un direktori.

Risks saslimt

Cilvēki ar I asinsgrupu parasti ir ļoti šiverīgi. Šiem ļaudīm (izteiktiem gaļēdājiem) mazkustīgums ir bīstams. Pastiprināti darbojoties vielmaiņai, kustība ir ļoti nepieciešama. Ja I asinsgrupas īpašnieki pēkšņi kļūst kūtri un "bremzē", jādomā, vai viņus nav piemeklējusi kāda slimība.

Sekss

Sievietes: viņām nav saprotams jēdziens "par daudz seksa". Lai apmierinātu trako temperamentu, vīrietim nāksies papūlēties ne pa jokam. Viņas ir gatavas novest partneri līdz galīgam spēku izsīkumam (taču ļoti patīkamam). Šīs sievietes parasti ir ārkārtīgi pievilcīgas un... ļoti greizsirdīgas. Lai pierādītu mīlestību, vīrietim vajadzēs ļoti stipri ietvert viņas savos apskāvienos.

Vīrieši: pavedināšanas mākslā tie ir īsti Kazanovas. Viņus saista sievietes, kuras tiem ļauj izpausties kā īstiem iekarotājiem. Kad vīrieši panākuši savu, partneres parasti nejūtas vīlušās...

II asinsgrupa

– parādījusies aptuveni 25 000 – 15 000 gadu p. m. ē., kad "homo sapiens" kļuvis par visēdāju. Senajiem cilvēkiem, kuri apdzīvojuši tagadējo Eiropas reģionu, par galveno nodarbi pakāpeniski kļuvusi zemkopība. Tas ir laiks, kad tikuši pieradināti savvaļas dzīvnieki. Šobrīd vairums ļaužu ar II asinsgrupu apdzīvo Rietumeiropu un Japānu.

Profesionālās īpašības

Šie cilvēki parasti ir apslēpti līderi. Atšķirībā no I asinsgrupas īpašniekiem viņi ir elastīgāki un labāk prot pielāgoties situācijām. Tieši pie šiem ļaudīm apkārtējie bieži vēršas pēc padoma. Viņi veiksmīgi risina svešu cilvēku problēmas (labāk nekā paši savējās). II asinsgrupas īpašnieki prot lieliski komunicēt. Viņi ir talantīgi administratori, skolotāji, ārsti un apkalpojošās sfēras darbinieki.

Risks saslimt

Jāpievērš pastiprināta uzmanība kaitēm, kuras apdraud nieres, aknas, dzimumorgānus, kā arī mugurkaula jostas un krustu daļu. Šiem cilvēkiem var būt problēmas ar liesu, sirdi un redzi.

Sekss

Sievietes: labas, uzticīgas un gādīgas sievas. Taču gultā... samērā pasīvas. Attiecībās mēdz iezagties neuzticēšanās, stīvums un aizdomīgums. Diez vai viņas būs pirmās, kas partnerim atklās savas jūtas un vēlmes. Vīrietim tās jāiekaro gluži kā alpīnistam Džomolungma.

Vīrieši: vairums samērā kautrīgi. Savas jūtas mēdz izpaust ar skatienu un maigiem pieskārieniem. Toties, kad "met kārtis galdā", dara to ar plašu "vēzienu". Ģimenes dzīvē no sievietes nemitīgi tiek pieprasīti uzticības un mīlestības apliecinājumi. Ja tie tiek saņemti, arī vīrietis tādā gadījumā būs uzticīgs.

III asinsgrupa

– radusies aptuveni 15 000 gadu p.m.ē., kad daļa pirmcilvēku tika izspiesti no karstajām Austrumāfrikas savannām līdz pat aukstajiem un neauglīgajiem Tibetas kalnu apgabaliem. Visticamāk, ka mutāciju, kuras rezultātā radusies III asinsgrupa, ir izraisījušas krasās klimata pārmaiņas. Sākotnēji tā parādījusies mongoloīdiem. Laika gaitā šīs asinsgrupas īpašnieki pārvietojušies arī uz Eiropas reģionu. Mūsdienās ļoti daudz tā sastopama Austrumeiropā.

Profesionālās

īpašības

Šiem cilvēkiem piemērotas profesijas, kuras prasa pacietību, precizitāti un centīgumu. Viņu vidū sastopami talantīgi neiroķirurgi, juvelieri, grāmatveži, ekonomisti, banku speciālisti un valsts darbinieki. Tiem, kuri strādā par izmeklētājiem, kriminologiem, policistiem, advokātiem, muitniekiem, revidentiem un nodokļu inspektoriem, raksturīgs pedantisms un spēja aizrakties līdz problēmas būtībai.

Risks saslimt

Ieskaitot aizdeguni, parasti arī rodas problēmas ar barības vadu, kuņģi un limfātisko sistēmu. Nereti apdraudēti tieši tie orgāni, kuri klāti ar gļotādu.

Sekss

Sievietes: atšķirībā no vīriešiem viņas vienmēr cenšas izcelties sabiedrībā ar spilgtumu un ekstravaganci. Šīs īpašības šad tad satrauc partneri, liekot šaubīties par sievietes uzticību (lielākoties gan nepamatoti). Patiesībā viņas ir uzticīgas un uzticamas gan kā mīļākās, gan kā sievas. Savstarpējās attiecībās tieši sievietei jāpārņem iniciatīva savās rokās – īpaši, ja arī vīrietim ir tāda pati asinsgrupa kā viņai. Kāpēc? Diemžēl tāpēc, ka partnera dzīvē seksam nav atvēlēta viena no dominējošām lomām. Ja sieviete (neskatoties uz šo atziņu) tomēr pratīs viņu aizraut, vīrietis būs bezgala pateicīgs un spēs to novērtēt.

Vīrieši: veido azartiskas pavedināšanas shēmas. Tieši tāpēc viņus bieži vien uzskata par donžuāniem. Tomēr tas ir maldinošs priekšstats, jo šo vīrieti vairāk par seksu interesē pati savaldzināšanas māksla un intriga. Ar viņiem nav jāflirtē, bet gan jāprecas. Tie parasti esot labi vīri, uz kuriem visā visumā varot paļauties.

VI asinsgrupa

– jaunākā no visām četrām. Tā parādījusies aptuveni pirms 1000 gadiem, sajaucoties indoeiropiešiem (I asinsgrupas nēsātājiem) ar mongoloīdiem (III asinsgrupas īpašniekiem). Šī ir samērā reta grupa, kas piemīt labi ja 5% zemeslodes iedzīvotāju.

Profesionālās

īpašības

Visnotaļ cītīgie un apķērīgie IV asinsgrupas īpašnieki parasti ir lieliski bibliotekāri un arhivāri. Ideāla joma, kurā izpaužas viņu prāta spējas, ir zinātne.

Risks saslimt

Šajā gadījumā ir pārmantota izturība pret slimībām, ko ierosina dažādi mikrobi. Tomēr IV asinsgrupas īpašnieki ir predisponēti arī nopietnām kaitēm. Visbiežāk riskam tiek pakļauta āda, locītavas, liesa, dzirdes aparāts.

Sekss

Sievietes: par seksa trūkumu nav jāžēlojas, jo spēj piesaistīt vīriešus. Taču ne katram ir cerības tikt aplaimotam ar viņu mīlestību. Sievietes parasti ir ļoti prasīgas (ne tikai gultā, bet arī savstarpējās attiecībās). Viņām nemitīgi ir nepieciešami uzmanības apliecinājumi. Ja tomēr atradīsies partneris, kurš spēs apvaldīt biežos niķus un stiķus, tad sieviete ļaus viņam saņemt grožus savās rokās.

Vīrieši: viņu pievilcību ir grūti pat izskaidrot. Sievietes tiek gluži vai apburtas. Šie vīrieši parasti ir galanti kavalieri un lieliski mīlnieki. Tomēr vairums no viņiem tā arī nekad pa īstam neļaujas dziļām jūtām. Sekss – jā, tā ir attiecību dominante.

(Pēc ārzemju preses materiāliem)

***

Viedokļi

Anda Rožukalne, Latvijas

Universitātes Sociālo zinātņu nodaļas Komunikāciju nodaļas pasniedzēja:

– Uzskatu, ka asinsgrupa neietekmē cilvēka profesionālo izvēli, jo tā radusies ļoti sen, kad profesiju nemaz nebija. Man ir pati retākā – IV negatīvā jeb zelta asins grupa. Mana profesionālā identitāte vairāk saistās ar žurnālistiku (mācīšana ir tāda kā blakus lieta). Iespējams, ka asinsgrupa var ietekmēt mūsu temperamentu un enerģiju, jo tas ir atkarīgs no tā, kādi šķidrumi mūsos plūst, taču nekādā ziņā neietekmē profesionālo līmeni.

Arnis Cimdars, Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs:

– Iepriekš neesmu interesējies par asinsgrupas ietekmi uz cilvēkiem. Taču šis apraksts gandrīz 100% atbilst patiesībai. Man ir II asinsgrupa. Šis ir ļoti sirsnīgs un man atbilstošs apraksts. Ja tā iedziļinās, tad laikam jau tam visam ir sava jēga. Tikai vienu gan es nevaru iedomāties – sevi kā ārstu. Tad laikam man būtu asinis jāpārlej.

Dzintra Oplucāne, salona "Dzintrex" īpašniece:

– Par asinsgrupām neesmu interesējusies. Es pat nezinu, kāda ir man. Taču horoskopa zīmes gan daudz ko pasaka par cilvēku. Frizieriem jābūt mērķtiecīgiem. Cīnītājiem, kas grib veidot savu karjeru un ir gatavi cītīgi strādāt. Bieži vien redzamas sakritības – ja cilvēks pēc horoskopa ir zirgs, viņš ir strādīgs. Ja lauva – tad valdonīgs, ja pērtiķis – tad būs apkāries ar aksesuāriem. Savukārt čūska būs viltīgāka par pārējiem. Nezinu, vai par asinsgrupu varētu secināt līdzīgi. Neesmu par to neko dzirdējusi.

Ziedonis Čevers, bijušais iekšlietu ministrs un eksdeputāts:

– Ja asinsgrupas ietekmētu cilvēka profesionālo izvēli, tad visas valstis jau sen būtu bankrotējušas un vēstures gaita būtu pavisam citāda. Esmu dzirdējis par šādām lietām, taču galīgi tam neticu. Asinīm ir zināmas funkcijas?– tās piegādā skābekli šūnām, izvada šlakvielas. Vārdu sakot – tas ir šķidrums, kas ķermenī pilda transporta funkcijas. Asinis neietekmē nervus, un tur nenotiek nekāds ķīmiski fizikāls process. Manuprāt, ir galīgi aplami uzskatīt, ka katrai asinsgrupai ir piemērotas noteiktas profesijas. Man ir IV asinsgrupa, un šis apraksts tai neatbilst.

Arnis Ozols, Rīgas 1. slimnīcas Neiroķirurģijas nodaļas vadītājs, neiroķirurgs:

– Pieļauju, ka zināma likumsakarība starp asinsgrupu īpašniekiem varētu būt. Taču drošu ziņu par šādu pētījumu objektivitāti nav. Iespējams, ja iedziļinātos tajā un pēc statistikas nopietni izpētītu, varētu parādīties arī likumsakarības. Ir dažas slimību grupas, kuras patiešām biežāk ir sastopamas kādai noteiktai asinsgrupai. Tomēr tas nebūt nenozīmē, ka visi ar šādām slimībām sirgst. Savukārt ietekme uz profesijas izvēli... tas ir interesants pagrieziens. Man pašam ir IV asinsgrupa, kura pēc šā pētījuma neatbilst manai profesijai. Taču tagad man radusies profesionāla interese aptaujāt pārējos kolēģus.

Iveta Feldmane, tirdzniecības centra "Alfa" direktore:

– Man ir I asinsgrupa, kas atbilst manai profesijas izvēlei, taču, manuprāt, tā ir tīrā sakritība. Tomēr, ja ir šāda teorija, tad tai ir savs pamatojums. Es nevaru teikt, ka tās ir pilnīgas muļķības. Ja ir interese, var ieklausīties un dziļāk izzināt, bet es pēc tā nevadītos.

Lolita Neimane, dietoloģe:

– Pārāk es tam neticu. Man ir I asinsgrupa, un es uzskatu, ka pasauli nevar sadalīt viennozīmīgi četrās daļās. Arī produktu sadale pa asinsgrupām, manuprāt, nav piemērota visiem. Esmu runājusi ar hemologiem par orgānu transplantāciju – tur vērtē simtiem citu aspektu, ne tikai asinsgrupu. Skatos uz to visu nedaudz skeptiski.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu