NBA: kautiņš Detroitā, pagarinājums Floridā, Novickis Dalasā (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ar sen neredzētām kaislībām 45 sekundes pirms paredzētā laika aizvadītajā naktī noslēdzās NBA čempionāta spēle Detroitā, kurā Indiānas «Pacers» uzvarēja laukuma saimniekus un pagājušās sezonas čempionus «Pistons».

Spēles sportisko pusi šoreiz aizēnoja notikumi tribīnēs, jeb Detroitas līdzjutēju huligāniskā uzvedība, kas nespēdami samierināties ar savas komandas zaudējumu, dusmas izgāza uz ciemiņiem. «Pacers» basketbolistu virzienā lidoja ne tikai plastmasas pudeles, bet pat krēsli. Viesi ar šādu attieksmi nespēja samierināties un mēģināja reabilitēties mutiski.

Bet to tikai vajadzēja dažiem ekstrēmākajiem faniem, kas 45 sekundes pirms spēles beigām izskrēja laukumā un izaicināja Indiānas spēlētājus uz dūru cīņu. Saprotams, ka pēdējie atbildi parādā nepalika, un tikai iejaucoties drošības dienestam nekārtības izdevās apturēt. Sekos sankcijas visaugstākajā līmenī, bet basketbola rezultāts - 97:82 par labu Indiānas «Pacers».

Laimīgu uzvaru dramatiskā galotnē vakar izcīnīja Šakila O«Nīla Maiami »Heat«, kas savā laukumā uzņēma Jutas »Jazz«. Pagarinājuma pēdējā sekundē, kad rezultāts bija neizšķirts 105:105, uzvaras grozu no pustālās distances guva Dveins Veids.

Uzstādot karjeras personīgo rekordu ar 39 punktiem, Veids no tiesas bija spēles lielākā zvaigzne, vēl izceļoties ar astoņām rezultatīvām piespēlēm. Šakils O»Nīls uzvaras kaldināšanā piedalījās ar 22 punktiem un 11 bumbām zem groziem.

Dalasas «Mavericks» veiksme joprojām lielā mērā ir atkarīga no Dirka Novicka snieguma un vakar viņš bija uzdevuma augstumos. 30 punkti un 12 atlēkušās bumbas bija pietiekoši, lai sīvā cīņā ar 103:101 pārspētu Ņujorkas «Knicks». Citās spēlēs: Toronto «Raptors» - Sietlas «SuperSonics» 94:101, Bostonas «Celtics» - Sanantonio «Spurs» 84:92, Denveras «Nuggets» - Čikāgas «Bulls» 99:81, Fīniksas «Suns» - Losandželosas «Lakers» 107:102, Portlendas «TrailBlazers» - Milvoki «Bucks» 110:98, Sakramento «Kings» - Memfisas «Grizzlies» 107:105.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu