Juris Umbraško diskvalificēts. (11)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) ceturtdien nolēma uz diviem gadiem diskvalificēt dopinga lietošanā pieķerto čempionvienības BK "Ventspils" spēlētāju Juri Umbraško, aģentūru LETA informēja LBS preses dienests.

LBS vakar no Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Medicīnas padomes saņēma informāciju, ka arī Umbraško dopinga analīžu B prove uzrādījusi aizliegto preparātu klātbūtni organismā. Tāpēc LBS, balstoties uz FIBA noteikumiem, piesprieda Umbraško diskvalifikāciju līdzdalībai Latvijas čempionātā uz diviem gadiem, jo dopinga analīzes tika veiktas BK "Ventspils" treniņprocesa laikā. FIBA noteikumi paredz iespēju Umbraško ierasties uz FIBA komisiju, kurā ietilpst jurists un mediķis, kā arī FIBA ģenerālsekretārs vai viņa pārstāvis, lai pirms FIBA lēmuma pieņemšanas viņš tiktu uzklausīts. LBS lēmums stājas spēkā šā gada 13.februārī. Pagājušajā nedēļā Latvijas laikraksti ziņoja, ka Umbraško pirmā prove bijusi pozitīva. Pagājušā gada beigās pēc FIBA pieprasījuma pārbaudes tika veiktas sešiem BK "Ventspils" spēlētājiem, kuri ir Latvijas valstsvienības kandidāti. Umbraško A prove pārbaudēs uzrādīja aizliegto preparātu klātbūtni sportista organismā. "Ceru, ka otrās proves analīzes iznākums būs negatīvs," laikrakstam "Diena" pēc pirmās veiktās pārbaudes teica pats basketbolists. "Aizdomas krīt uz anaboliskajiem preparātiem, taču vēl nav precīzi zināms, ne kura norma, ne par cik pārsniegts atļautais līmenis. Ja otrā prove būs pozitīva, saņemsim pilnus analīžu rezultātus, un tad būs vērts papētīt šo lietu. Uzzinājuši pirmās proves iznākumu, pārbaudījāmies vēlreiz, un atbilde bija negatīva. Mistika…" laikrakstam "Diena" teica sportista tēvs Vitālijs Umbraško. Umbraško pēc pozitīvās A proves ne reizi nav piedalījies kādā "Ventspils" oficiālajā spēlē.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu