Raimonds Jumiķis miris spēles laikā Zviedrijā (155)

LETA/BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas basketbolists Raimonds Jumiķis otrdien miris Zviedrijas čempionāta spēles laikā. Par to informē http://www.eurobasket.com, atsaucoties uz savu zviedru korespondentu Olli Hansonu. Traģēdija notikusi 23 gadus vecā Jumiķa pārstāvētā "Akropol BBK" spēlē ar "Jamtland". Otrās ceturtdaļas ceturtajā minūtē Latvijas basketbolists laukumā saļima.

Ārsti konstatēja pulsa apstāšanos. Visi centieni glābt Jumiķi beidzās bez sekmēm. Olli Hansons uzsver, ka Zviedrijas basketbola sabiedrība ir šokēta par šo ziņu, jo Jumiķis bija viens no labākajiem šīs valsts čempionāta spēlētājiem. Zviedrijas basketbols vienmēr atcerēsies Raimondu Jumiķi, raksta Olli Hansons. Bijušais "Akropol Basket" spēlētājs Daniels Vilborgs zviedru ziņu aģentūrai TT atklāja, ka Jumiķim pirms mača bijušas sirdsdarbības problēmas. Tomēr ārsti uzskatījuši, ka sportists ir pietiekami vesels un var piedalīties spēlē. Vairākus gadus Jumiķis aizvadīja NCAA čempionātā, pārstāvot Rietumkentuki universitātes komandu "Hilltoppers", bet pagājušo sezonu uzsāka Latvijas basketbola līgas (LBL) kluba "Skonto" sastāvā, bet vēlāk tika izīrēts citai Latvijas basketbola komandai PCSK. 2003.gada martā basketbolistam radās nesaskaņas ar "Skonto". Pēc tam viņš saņēma brīvlaišanas vēstuli un pārgāja uz Ukrainas klubu BK "Kyiv", kurā jau spēlēja Edmunds Valeiko, bet galvenais treneris bija Igors Miglinieks. Kopā ar "Kyiv" viņš Ukrainas čempionātā izcīnīja bronzas godalgas. Šīs sezonas sākumā Jumiķis pārgāja uz "Akropol Basket", kurā jau spēlēja cits latviešu basketbolists Atis Ozols. Zviedrijas čempionātā Jumiķis šosezon aizvadīja 25 spēles un bija viens no "Akropol Basket" līderiem. Vidēji vienā mačā Jumiķis gūva 14,8 punktus. 2003.gada decembrī Jumiķis Latvijas basketbola klubu izlases sastāvā Rīgā piedalījās Baltijas jūras kausa izcīņā. Šis ir jau otrais gadījums gada laikā, kad basketbola laukumā mirst Latvijas basketbolists. Pērn ASV treniņa laikā mira jaunais Latvijas basketbolists Jānis Cekuls.

Komentāri (155)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu