LBS no izlases diskvalificē Kambalu, Biedriņu, K. Valteru, Bērziņu un Šķēli (453)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdien Latvijas basketbola savienības (LBS) valdes sēdē tika nolemts no vīriešu valstsvienības diskvalificēt piecus spēcīgus basketbolistus - vietējās dzeltenās preses zvaigznes, TVNET informē LBS.

Uz trīs gadiem diskvalificēts Kristaps Valters, divu gadu sodu saņēmis Armands Šķēle, bet Kasparu Bērziņu, Andri Biedriņu un Kasparu Kambalu diskvalificēja uz vienu gadu nosacīti.

LBS valde, izvērtējot izlases treneru un personāla iesniegtās atskaites, masu medijos izskanējušo informāciju un ņemot vērā, ka izlases basketbolisti ir paraugs tūkstošiem jauno sportistu, kuri ikdienā seko un atdarina savu elku uzvedības modeli, ka dalība izlasē ir iespējami augstākais valsts pārstāvniecības veids sportā, akcentēja nepieciešamību ilgtermiņā nodrošināt visu vecumu basketbolistu godprātīgu attieksmi pret treniņu procesu, komandas biedriem, treneriem un līdzjutējiem, un nolēma diskvalificēt no dalības minētos basketbolistus.

Latvijas Nacionālā vīriešu izlase Eiropas čempionātā Polijā ieņēma 13.vietu, neizpildot LBS valdes doto uzdevumu. LBS valde izlases startu novērtēja kā neapmierinošu.

Izvērtējot izlases treneru un personāla iesniegtās atskaites, LBS valde nolēma piedāvāt iespēju trenerim Ķēstutim Kemzūram turpināt darbu ar vīriešu izlasi, nosakot 15.oktobri kā termiņu līguma noslēgšanai.

LBS valde nosodīja Kaspara Kambalas rīcību pēc Vācijas-Latvijas spēles, norādot, ka tā ir pilnīgi nesaderīga ar sporta ētiku un „fair-play” principiem un atbalstīja FIBA Europe pieņemto lēmumu par četru spēļu diskvalifikāciju.

Komentāri (453)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu