Indriksons pēc Biedriņa skandāla sola vairs finansiāli neatbalstīt basketbolu (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents un "Skonto" uzņēmumu grupas līdzīpašnieks Guntis Indriksons pēc skandāla ar jauno talantīgo basketbolistu Andri Biedriņu nolēmis finansiāli vairs neatbalstīt basketbolu, tā izdevumā "Sporta Avīze" publicētajā vēstulē raksta uzņēmējs.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā basketbola kluba "Skonto" centra spēlētājs kopā ar Latvijas U-18 izlasi neatgriezās Latvijā no sacensībām Horvātijā. No Horvātijas, kur Biedriņš piedalījās Eiropas U-18 čempionāta atlases turnīrā, basketbolists kopā ar māti devās uz ASV, lai gatavotos Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftam. BK "Skonto" un Latvijas basketbola savienībai (LBS) Biedriņš ir nosūtījis vēstules, kurā paziņo par darba attiecību pārtraukšanu ar klubu. "Vakar speciāli sarēķināju skaitļus, un iznāk, ka triju gadu laikā basketbola klubā "Skonto" esmu ieguldījis 997 000 latu. Pēc Biedriņā izstrādātās cūcības nolēmu, ka turpmāk basketbolā neieguldīšu nevienu santīmu," vēstulē raksta Indriksons. "Palīdzēšu basketbolam vienīgi kā LFF prezidents ar Sporta spēļu fonda atjaunošanu un Sporta spēļu akadēmijas izveidošanu "Ķeizarmežā", kā arī pabeigšu basketbola halles celtniecību blakus "Skonto" stadionam, jo to apsolīju izdarīt Valdim Valteram un Žoržam Tikmeram." "Es ieguldīju naudu basketbola klubā nevis tāpēc, lai nopelnītu, bet gan lai palīdzētu "izsisties" šiem basketbolistiem un lai Latvijas izlase varētu kaut ko sasniegt," piebilst Indriksons. Paredzams, ka jau tuvākajā laikā Biedriņa lietas sakarā sāksies tiesas darbi. Par apņēmību cīnīties tiesā ir paziņojis Indriksons. "Mēs esam izpildījuši visas saistības, kas bija paredzētas līgumā ar Biedriņu. Tagad ar advokātu palīdzību cīnīsimies līdz galam - nevis par naudu, bet par attieksmi," saka Indriksons. "Mēs esam nolīguši ļoti spēcīgus advokātus Šveicē. Biedriņa gadījumā mēs noteikti vērsīsimies pie NBA un FIBA vadības, izmantojot visas juridiskās metodes." "Apzinos, ka šī cīņa var novest pie nelabvēlīgām sekām Biedriņam. Pagājušajā gadā polis Macejs Lampe drafta prognozēs visu laiku atradās ceturtajā - piektajā vietā, bet tad sākās līdzīgas problēmas kā tagad Biedriņam - sekoja tiesas darbi, un plānoto 15 miljonu vietā puisis nedabūja neko, jo netika draftēts pirmajā kārtā." Janvārī Biedriņu pārstāvošā aģentūra "BDA Management Group" un "Skonto" vienojās, ka basketbolists sezonu pabeidz Rīgas komandā. Savukārt klubs apņēmās nodrošināt basketbolistam labus apstākļus, lai sagatavotos jūnijā paredzētajam NBA draftam. Motivējot vēlmi lauzt līgumu, 2.aprīļa vēstulē Biedriņš norāda, ka viens no šās vienošanās punktiem nav ticis izpildīts - basketbolistam nav bijis nodrošināts pietiekami meistarīgs sparingpartneris treniņos. Turklāt pēdējos mēnešus pirms drafta būšot lietderīgāk trenēties ASV, nekā piedalīties LBL izslēgšanas spēlēs.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu