"Barons" atbrīvo Šķēli no poļu žņaugiem (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas Basketbola vicečempioni Rīgas "Barons/LU" panākuši vienošanos ar valstsvienības kandidātu Armandu Šķēli un šis papildinājums vēl vairāk palielina nākamās sezonas intrigu gan cīņā par Latvijas basketbola troni, gan Baltijas Basketbola līgas plašumos.

Kā atklāja "Barons" komandas menedžeris Andris Vanags, līgums ar basketbolistu ir noslēgts uz vienu gadu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu sezonu.

Šķēlem vēl uz nākamo sezonu bija līgums ar Polijas vicečempioniem Vloclavekas "Anwil", ar kura vadību basketbolistam jau vairākus gadus bija nesaskaņas.

Pēc Vanaga teiktā, Šķēle netiks īrēts, bet pāriet no "Anwil" uz "Barons/LU". Transfēra summu Vanags gan nevēlējās atklāt.

Tomēr ir kļuvis zināms, ka "Barons/LU" vadībai sākotnēji nepieņemamo transfēra summu, Vloclavekas klubs vēlāk esot samazinājis līdz 70 000 eiro jeb 49 196 latu.

"Šķēle mums piezvanīja pats - pastāstīja par situāciju, samazināto transfēra naudu. Vienojāmies par algu, kas būs apmēram pa vidu starp to, ko sākotnēji bijām gatavi maksāt mēs, un summu, ko prasīja Armands, un trešdienas vakarā parakstījām līgumu uz diviem gadiem," situācijas atrisinājumu atklāja Vanags.

"Panāktā vienošanās, ieskaitot transfēra atlīdzību poļu basketbola klubam "Anwil", ir lielākā Latvijas basketbola vēsturē, kas panākta ar kādu no latviešu spēlētājiem," "Barons" paziņojumā citēts Vanags.

Šķēle savam jaunajam klubam ir jau pievienojies un šodien aizvadīja pirmo treniņu kopā ar jaunajiem komandas biedriem.

"Liels prieks atgriezties Latvijā un pieņemt Eiropas komandas līmeņa piedāvājumu un spēlēt "Baronā/LU". Darīšu visu, lai attaisnotu uz mani un komandu liktās cerības," pavērsienu savā karjerā komentēja pats basketbolists.

Šķēle var arī tā, bet viņa firmas zīme ir eksplozīvi caurgājieni, kurus viņš mīl noslēgt ar filigrāniem un skaistiem metieniem.
Šķēle var arī tā, bet viņa firmas zīme ir eksplozīvi caurgājieni, kurus viņš mīl noslēgt ar filigrāniem un skaistiem metieniem. Foto: AFI

"Armands Šķēle komandas komplektācijā ir ļoti nozīmīgs "puzles" posms, ja varam komandu salīdzināt ar "puzles" veidotu bildi. Ceram, ka Armands ar savu darbu un talantu attaisnos uz sevi liktās cerības un iekļausies kopējā komandas cīņā," norāda komandas galvenais treneris Gundars Vētra.

Jau ziņots, ka "Anwil" pagājušajā nedēļā neļāva Šķēlem kopā ar Latvijas izlasi doties uz starptautisko turnīru Katarā. Polijas klubs izmantoja savas tiesības - pēc FIBA noteikumiem spēlētājs uz izlasi jāatlaiž 14 dienas pirms Eiropas čempionāta pirmās spēles. Latvijas izlasei Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmā spēle ir 31. augustā.

Iepriekšējos divus gadus Šķēle bija izīrēts Beļģijas komandām - pagājušajā sezonā "Charleroi", bet pirms tam Lježas "Basket". Vēl pirms tam trīs gadus viņš spēlēja "Anwil" rindās.

No valstsvienības kandidātiem par karjeras turpināšanu dzimtenē šovasar izlēma arī Aigars Vītols, kurš atgriezās "BK Ventspils" rindās un Uvis Helmanis, kas tāpat parakstīja līgumu ar Latvijas čempioniem.

No kandidātiem "uz letes" vēl aizvien ir saspēles vadītājs Sandis Buškevics, centrs Kaspars Cipruss un uzbrucējs Gatis Jahovičs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu