Dāmu basketbola izlase brauks uz Pekinu (71)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Uzvaru olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra ceturtdaļfināla spēlē izcīnījusi Latvijas sieviešu basketbola izlase, kas ar 84:26 pārliecinoši pārspēja Angolas valstsvienību, iegūstot tiesības startēt 2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Rezultatīvākā spēlētāja Latvijas izlases rindās ar 20 punktiem bija Anete Jēkabsone-Žogota.

Spēles sākumā Latvija izvirzījās vadībā ar 6:0, un arī turpinājumā pārliecinoši kontrolēja situāciju laukumā - pirmos punktus Angola guva pēc spēlētām trim minūtēm. Savukārt ceturtdaļas pēdējās četrās minūtēs latvietes pretiniecēm neļāva gūt nevienu punktu, no rezultāta 13:9 panākot 23:9. Ar šādu rezultātu noslēdzās pirmā ceturtdaļa.

Otrajā ceturtdaļā Latvija palielināja pārsvaru, gan nospēlējot veiksmīgi uzbrukumā, gan aizsardzībā. Situācija nemainījās arī otrajā puslaikā. Latvija guva arvien lielāku pārsvaru, un visā mačā uzvarēja ar 84:26.

"Šis ir vēsturisks brīdis Latvijas basketbola vēsturē," pēc spēles teica izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš. "Pirms desmit mēnešiem pat nedomājām par šo mirkli. Tobrīd domas bija par to, kā labāk nospēlēt Eiropas čempionātā Itālijā."

"Esmu ārkārtīgi laimīgs un pateicīgs meitenēm, ka viņas, padarot šo darbu, pierādīja, ka Latvijas basketbols ir uz pareizā ceļa," atzina treneris, piebilstot, ka "savu laimi izkalām Itālijā un šīs ir tikai sekas".

Diemžēl smagu traumu vienā no spēles epizodēm guva Ieva Tāre, kura otrā puslaika trešajā minūtē pēc ātrā uzbrukuma neveiksmīgi krita un savainoja roku. Kā intervijā LTV 7. kanālam pastāstīja izlases direktors Edgars Buļs, Tārei ir "izmežģījums smagā formā".

Piektdien ceļazīmes uz Olimpiādi izcīnīja arī Spānija un Čehija, bet vēl vienu vietas ieguvēja noskaidrosies Brazīlijas un Baltkrievijas spēlē

Arī Angolai vēl paliks cerības kvalificēsies Olimpiādei. Četri ceturtdaļfināla pāru zaudētāji sestdien un svētdien sadalīs vēl vienu ceļazīmi.

Komentāri (71)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu