SK ''Cēsis'' panāk izlīdzinājumu LSBL zelta sērijā (8)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas čempionvienība SK ''Cēsis'' Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) ceturtajā finālspēlē otrdien saspringtā cīņā ar 66:63 savu līdzjutēju priekšā pārspēja Rīgas TTT basketbolistes, panākot izlīdzinājumu sērijā līdz trīs panākumiem 2-2.

Papildināts viss teksts.

Izšķirošie notikumi risinājās tikai spēles pēdējā ceturtdaļā, kad spēle ritēja punkts punktā un vēl dažas sekundes pirms mača beigām "Cēsu" basketbolistēm bija tikai viena punkta pārsvars, taču dramatiskā spēles galotnē tika nosargāta svarīga uzvara.

Jāatzīmē, ka "Cēsu" basketboliste Zane Eglīte varēja arī ātrāk izšķirt spēles likteni, taču mača pēdējās 26 sekundēs realizēja tikai divus no sešiem soda metieniem.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā spēlētāja ar gūtiem 18 punktiem bija Kristena Mena, 15 punktus guva Kristena Morisa, bet lietuviešu viesspēlētāja Rima Valentiene panākumu kaldināja ar 11 punktiem.

Rīdziniecēm 16 punktus guva un 11 atlēkušās bumbas izcīnīja Dženifera Leisija, 15 punktus guva Kristīne Kārkliņa, savukārt Latanjas Vaitas kontā šoreiz 13 punkti un 8 savāktas bumbas zem groziem.

SK ''Cēsis'' - Rīgas TTT 66:63 (12:8, 14:20, 22:19, 18:16)

Atlēkušās bumbas: 30 - 39

Sērijas izšķirīgā spēle risināsies ceturtdien Rīgas Olimpiskajā sporta centrā.

Kā ziņots, pēc sērijas trešās spēles ''Cēsu'' kluba vadība atstādināja galveno treneri Ainaru Zvirgzdiņu, kuram līdzi devās fiziskās sagatavotības treneris Māris Bružiks, kā arī vairākas no kluba līderēm. Tomēr pēc ilgām pārrunām spēlētājas (neskaitot Ievu Tāri un Anitu Mikāli) tika pierunātas palikt komandā. 

Pirmdien līdz sezonas beigām par SK ''Cēsis'' galveno treneri tika iecelts Varis Krūmiņš, bet Zvirgzdiņa palīgi Viktors Brizgalovs un Jānis Zeltiņš asistēs darbā arī Krūmiņam.

Regulārās sezonas ietvaros abas vienības savā starpā tikās četras reizes, bet nevienai komandai pozitīvu bilanci gūt neizdevās. Vienīgi ceturtajā mačā rīdzinieču uzvara viesos 73:48 ļāva ''play-off'' turnīrā iegūt sava laukuma priekšrocības, jo tika izcīnīta pirmā vieta regulārajā čempionātā. 

Pusfinālā Rīgas TTT ļoti pārliecinoši līdz divām uzvarām 2-0 pieveica "Liepājas metalurgu", bet 2009. gada čempiones abās spēlēs sagrāva "RTU-Merks" basketbolistes.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu