Basketbolā kūsā sen nebijušas kaislības (29)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēc ilgāka pārtraukuma sen nebijušos augstumos uzbangojušas kaislības pašmāju basketbola laukumā un ārpus tā. Laikā, kad sākas medaļu dalīšana, par sevi likušas runāt dāmas, kungi, treneri un citas šim dinamiskajam sporta veidam tuvu stāvošas personas.

Pirmais trauksmes zvans nāca no Vidzemes puses - Cēsīm. Pašreizējās Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionvienības SK ''Cēsis'' prezidents Krišjānis Kļaviņš izteica ultimātu kluba galvenajam trenerim Ainaram Zvirgzdiņam: ja nākamajās divās finālspēlēs nebūs uzvaras (kas garantētu čempiontitulu. - G.K.) - lūk, ''durvis ir tajā virzienā''.

Kļaviņam bijušas pamatotas aizdomas/pierādījumi, ka Zvirgzdiņš spēlējis negodīgu spēli, turklāt finālsērijas laikā ticies ar pretinieku kluba Rīgas TTT vadību, iespējams, lai apspriestu pārcelšanos uz Rīgu. Kā zināms, Zvirgzdiņa vadītā komanda trešo finālmaču zaudēja un Kļaviņš savu solījumu pildīja. 

Rets gadījums - klubu finālsērijā atstāj galvenais treneris, tomēr šis risks vismaz pagaidām viņam attaisnojies, jo cēsnieces ceturto maču paņēma (66:63) un zelta liktenis izšķirsies piektajā - izšķirīgajā spēlē Rīgā. 

Mierā ar Kļaviņa lēmumu nebija vairākas no kluba līderēm, kuras sekoja Zvirgzdiņam, taču pēc ilgām pārrunām (neskaitot Ievu Tāri un Anitu Mikāli) atgriezās vienībā. 

Arī par piektās spēles norises laiku un dienu skaidrības kādu brīdi nebija. Parādījās informācija, ka zelta medaļu liktenis varētu izšķirties ceturtdien plkst. 16.30, kas likās nedaudz dīvaini. Pret to arī kategoriski iebilda Cēsu kluba vadība, norādot, ka šajā laikā komandai nebūs iespējams līdzjutēju atbalsts. Vidzemniekus var labi saprast, jo, lai nokļūtu Rīgā darba dienas pēcpusdienā, nāktos kaut ko upurēt. Tomēr finālā tika atrasts kompromiss un spēle notiks šovakar plkst. 19.30 Rīgas Olimpiskajā sporta centrā. 

Lai kā arī būtu - kaislības augstāk minētais uzsita, piešķirot sieviešu basketbolam pamatīgu intrigas devu. Pozitīva tā vai negatīva - spriediet paši.

Tikmēr kungu lauciņā troksnis nāca no Ventspils un atbalsojās Rīgā. Tieši pirms Latvijas basketbola līgas (LBL) pusfināla sākuma lazarete izveidojās Latvijas čempionu BK ''Ventspils'' nometnē, proti, teju vai visu komandu bija ķēris vīruss - akūta zarnu trakta saslimšana.

Kurzemnieki novājinātā sastāva dēļ lūdza izskatīt iespēju spēli pārcelt, taču viņu aicinājumi dzirdīgas ausis nerada. Tā nu vienība ar robiem sastāvā devās uz Rīgu, lai stātos pretī Valda Valtera trenētajiem Rīgas VEF basketbolistiem, kas izrādījās sekmīgāk, nekā, iespējams, cerēja paši ventspilnieki.

Saspringtā cīņas galotnē uzvaru 81:80 nosargāja BK ''Ventspils'', bet uzreiz pēc spēles V.Valters paziņoja, ka uzvaru viņa klubam nozaguši tiesneši, kas pašā izskaņā nefiksēja pārkāpumu pret Sandi Valteru. Pretējā gadījumā rezultāts varētu būt bijis pretējs un tad, visticamāk, par negodīgo soģu darbu nebūtu dzirdams ne pušplēsta vārda.

Sākotnēji VEF pavēstīja, ka par strīdīgo epizodi mača galotnē pret S. Valteru iesniegs protestu līgai. Taču šodien pusdienas laikā sazinājos ar līgas pārstāvi, kurš paziņoja, ka Vefiņš tomēr to atteicies darīt.

Abas šīs sērijas piesaistījušas ne vienu vien līdz tam vairāk vai mazāk vienaldzīgo. Un jāsaka, ka jau ilgu laiku tādā līmenī par basketbolu pašmāju kuluāros nebija spriests. 

Papildu intrigu rada arī spēļu rezultāti, vairojot skatītāju interesi.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu