Rīgas TTT izcīna Latvijas čempiontitulu (21)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par Latvijas čempionēm basketbolā piektdien pēc gada pārtraukuma kļuva Rīgas TTT basketbolistes, kas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) piektajā finālspēlē ar 77:57 savā laukumā pārspēja SK ''Cēsis'' vienību. Sērijā līdz trīs uzvarām rīdzinieces bija pārākas 3-2.

Papildināts viss teksts.

Kā jau to varēja gaidīt - pirmajā puslaikā ritēja saspringta cīņa laukuma abos galos. Pirmās desmit minūtes noslēdzās ar divu punktu pārsvaru 15:13, kad priekšā atradās Cēsu kluba basketbolistes.

Tomēr otrās ceturtdaļas sākumā TTT pārņēma vadību, kuru neatdeva līdz pat puslaika pārtraukumam. Mājiniecēm veiksmīgi izdevās neitralizēt Cēsu uzbrukuma līderi Kristenu Menu, kas laukumā pavadīto nepilnu 19 minūšu laikā guva vien 3 punktus. Bet rezultāta tablo pēc aizvadītām 20 minūtēm vēstīja 30:26.

Trešās ceturtdaļas vidū rīdzinieces veica izrāvienu 14:2, kuras pēc trīs ceturtdaļām ļāva iekrāt solīdu pārsvaru - 53:41.

Izšķirošajā desmitminūtē pagājušā gada uzvarētājām spēles gaitu lauzt neizdevās, kas nozīmēja, ka LSBL čempiona tronī atgriežas Rīgas TTT komanda. Galarezultātā Aigara Neripa trenētā vienība svinēja panākumu ar 77:57.

Rīgas TTT - SK Cēsis 77:57 (13:15, 17:11, 23:15, 24:16)

Rezultatīvākā spēlētāja uzvarētāju rindās bija Latanja Vaita, kas pretinieču grozā sameta 21 punktu un savāca 7 atlēkušās bumbas, Līza Vilisa guva 18 punktus un izcīnīja 9 atlēkušās bumbas, bet pa 13 punktiem guva Aija Brumermane un Kristīne Kārkliņa. 

Tikmēr SK ''Cēsis'' labā 14 punkti un 8 bumbas zem groziem Kristenai Menai, bet 13 punktus guva Kristena Morisa.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP tika nosaukta Rīgas TTT komandas viesspēlētāja Latanja Vaita. 

Kā ziņots, pēc sērijas trešās spēles ''Cēsu'' kluba vadība atstādināja galveno treneri Ainaru Zvirgzdiņu, kura vietu pie komandas stūres ieņēma Varis Krūmiņš.

Regulārās sezonas ietvaros abas vienības savā starpā tikās četras reizes, bet nevienai komandai pozitīvu bilanci gūt neizdevās. Vienīgi ceturtajā mačā rīdzinieču uzvara viesos 73:48 ļāva ''play-off'' turnīrā iegūt sava laukuma priekšrocības, jo tika izcīnīta pirmā vieta regulārajā čempionātā. 

Pusfinālā Rīgas TTT ļoti pārliecinoši līdz divām uzvarām 2-0 pieveica "Liepājas metalurgu", bet 2009. gada čempiones abās spēlēs sagrāva "RTU-Merks" basketbolistes.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu