''Ventspils'' nenotur pārsvaru un izlaiž no rokām BBL bronzu (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sestdien "Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē par trešo vietu Latvijas čempionvienība "Ventspils" ar 83:84 piekāpās Lietuvas klubam "Šiauliai", kuru pārstāv latvieši Raitis Grafs un Māris Gulbis.

Mača sākums labāks izdevās ventspilniekiem, kas spēja izvirzīties vadībā ar 5:0 un pāris punktu pārsvaru spēja noturēt līdz ceturtdaļas beigām (23:20).

Otrajā ceturtdaļā pēc kārtējiem Armanda Šķēles gūtajiem punktiem "Ventspils" panāca +8 (30:22), bet pēc minūtes pārtraukuma pat +11 (33:22). Līdz pārtraukumam Latvijas kluba basketbolisti turpināja grozam uzbrukt ar labu metienu precizitāti, kas atpūtā ļāva doties pie rezultāta 42:34.

Pēc pārtraukuma "Šiauliai" vienībai izdevās rezultāta starpību samazināt 45:49, bet ceturtdaļas galotne, pateicoties Mareka Jurēviča veiksmīgajai spēlei uzbrukumā, labāka izdevās kurzemniekiem – 64:51.

Noslēdzošās ceturtdaļas pirmajā pusē komandas punktus guva pārmaiņus, kas Silvano Poropata vadītajai vienībai ļāva turēties priekšā ar apmēram 10 punktiem, taču divas minūtes pirms pamatlaika beigām pārsvars bija sarucis līdz +2 (78:76).

Pēdējā minūtē vadību pārņēma "Šiauliai" basketbolisti, taču pēc veiksmīga Jāņa Strēlnieka trīs punktu metiena ar sodu ventspilniekiem +1 (83:82). Soda metiens bija neprecīzs un Lietuvas kluba basketbolisti devās uzbrukumā, kurā līdz ar finālsvilpi komandas biedra neprecīzo metienu pielaboja Vītauts Sarakausks (84:83).

BK ''Ventspils'' - "Šiauliai" 83:84 (23:20, 19:14, 22:17, 19:33)

Atlēkušās bumbas: 33 - 41

Rezultatīvākais "Ventspils" rindās ar 18 punktiem bija Mareks Jurevičus, bet pa 16 punktiem guva Jānis Strēlnieks un Armands Šķēle.

Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Vītauts Sarakausks, kurš guva 21 punktu un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas. Grafs komandas labā guva četrus punktus, izcīnīja sešas bumbas zem groziem un bloķēja divus metienus, bet Gulbis laukumā nedevās.

Pusfināla sērijā "Ventspils" ar 2-1 pieveica Rīgas VEF, bet "Šiauliai" ar 2-1 pieveica Tartu "Rock" komandu no Igaunijas.

Sestdien finālā plkst. 20 spēlēs Kauņas "Žalgiris" ar "Lietuvos rytas".

Turnīra līdzšinējos piecos pastāvēšanas gados visas reizes finālā tikušas "Lietuvos rytas" un "Žalgiris". Viļņas klubs triumfējis trīs reizes, bet "Žalgiris" - divas. Savukārt Latvijas komandas divas reizes spējušas ierindoties trešajā vietā, kad 2007.gadā to paveica "Ventspils", bet 2008.gadā - "ASK Rīga".

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu