"Žalgiris" pēc viena gada pārtraukuma atkal triumfē BBL turnīrā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

"Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīrā sestdien pēc viena gada pārtraukuma atkal triumfēja Lietuvas klubs Kauņas "Žalgiris", kas finālmačā ar 73:66 (14:18, 18:28, 25:12, 16:8) pieveica citu Lietuvas vienību Viļņas "Lietuvos rytas".

Spēles pirmo pusi veiksmīgāk aizvadīja "Lietuvos rytas" basketbolisti, kas līdz lielajam pārtraukumam bija iekrājuši 14 punktu pārsvaru, taču trešajā ceturdaļā Kauņas vienība sāka atspēlēties un pirms noslēdzošajām desmit minūtēm atradās iedzinējos tikai ar vienu punktu (57:58).

Ceturtajā ceturtdaļā "Lietuvos rytas" basketbolistiem joprojām nesekmējās ar punktu gūšanu, kamēr "Žalgiris" pacietīgi pārņēma iniciatīvu savās rokās un izcīnīja uzvaru ar 73:66.

Kauņas "Žalgiris" - Viļņas "Lietuvos rytas" 73:66  (14:18, 18:28, 25:12, 16:8)

Atlēkušās bumbas: 42:32

Šajā mačā uzvarētājiem 22 punktus guva Markuss Brauns, bet Tads Klimāvičs izcēlās ar 17 punktiem.

Savukārt "Lietuvos rytas" labā 20 punktus guva Martīns Gecēvičs, bet Kenana Bajramoviča rēķinā bija 14 punkti.

Turnīra sešu pastāvēšanas gadu vēsturē finālā ir tikušās tikai "Lietuvos rytas" un "Žalgiris", un tagad katra komanda ir triumfējusi pa trīs reizēm. Savukārt Latvijas komandas divas reizes spējušas ierindoties trešajā vietā, kad 2007.gadā to paveica "Ventspils" komanda, bet 2008.gadā - "ASK Rīga".

Kā ziņots, mačā par trešo vietu sestdien "Ventspils" spraigā cīņā ar 83:84 zaudēja Lietuvas klubam "Šiauliai", kuru pārstāv latvieši Raitis Grafs un Māris Gulbis, tomēr šis mačs svētdien tiks pārspēlēts, jo uzreiz pēc spēles "Ventspils" iesniedza protestu - Latvijas klubs bija pārliecināts, ka Šauļu komandas gūtie uzvaru nesošie divi punkti nav jāieskaita, jo tie tika gūti jau pēc spēles beigu signāla.

Pēc ilgām diskusijām "Ventspils" protests tika apmierināts un abas komandas aizvadīs pārspēli. Mača norises vieta un laiks tiks paziņoti vēlāk, jo šobrīd tiek meklēta pieejama zāle, taču pārspēle jebkurā gadījumā notiks Lietuvā.

Kā ziņots, pusfināla mačos "Ventspils" ar 74:86 zaudēja "Žalgirim", bet "Šiaulai" sīvā cīņā ar 78:81 piekāpās "Lietuvos rytas".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu