Valdis Valters atstājis Rīgas VEF galvenā trenera amatu (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Basketbola kluba Rīgas VEF galvenā trenera amatu veselības problēmu dēļ atstājis Valdis Valters, bet viņa vietu līdz šīs sezonas beigām ieņēmis līdzšinējais asistents Nikolajs Mazurs, šodien informēja speciāli sasauktā kluba preses konferencē.

Papildināts viss teksts.

''Tā nu ir sanācis, ka sezona iet uz beigām un esam palikuši bez galvenā trenera. Veselības problēmu dēļ Valters vairs VEF komandu nevar trenēt,'' sacīja kluba valdes priekšsēdētājs Māris Martinsons. ''Šā iemesla dēļ par galveno treneri esam iecēluši Nikolaju Mazuru.'' Mazurs trīs sezonas bija Valtera asistents.

''Viņš [Mazurs] sevi jau ir pierādījis un klubā strādā kopš izveidošanas brīža,'' skaidro Martinsons.

Mazurs VEF komandu vadīja Latvijas basketbola līgas (LBL) otrajā pusfināla spēlē, kad Rīgas VEF vienība viesos 87:85 pārspēja Latvijas čempionvienību BK ''Ventspils''. Tāpat jaunais Vefiņa galvenais treneris bijis pie komandas stūres vairākās VTB Vienotās Basketbola līgas spēlēs.

Gan Martinsons, gan viens no kluba dibinātājiem Edgars Jaunups apstiprināja, ka Valters nebūs galvenais treneris arī nākamajā sezonā. Pagaidām viņi gan neatklāja, kas varētu ieņemt šo posteni. Par to tiks lemts pēc sezonas, kad kluba valde izvērtēs komandas sniegumu.

Martinsons atklāja, ka Valtera atkāpšanās nekādi nav saistāma ar kluba ne visai veiksmīgo sniegumu šosezon.

Nikolajs Mazurs
Nikolajs Mazurs Foto: LETA

''Nožēloju, ka nevaru būt kopā ar komandu līdz sezonas beigām un plecu pie pleca cīnīties par izvirzītajiem mērķiem. Es būšu ar puišiem tiklīdz mana veselība to atļaus. Komandas intereses ir pirmajā vietā. Esmu lepns, ka varu uzticēt komandu cilvēkam, par kuru esmu pārliecināts, ka viss kopīgi iesāktais tiks turpināts. Nikolajs varbūt nav tik rūdīts, bet zinu, ka komanda ir drošās rokās. Esmu gandarīts, ka līdzšinējā kopdarbā ir izaudzis jauns speciālists un tagad Vefiņam nav jāmeklē treneris no malas, bet vadību pārņem cilvēks, kurš kopā ar komandu bijis jau no tās pirmās dienas. Par savu nākotni klubā runāšu, kad būšu pilnīgi vesels,'' teica Valdis Valters.

LBL pusfināla sērijā starp Rīgas VEF un BK ''Ventspils'' rezultāts līdz trīs uzvarām ir neizšķirts 1-1. Pirmajā mačā Rīgā uzvaru ar 81:80 izcīnīja ventspilnieki, bet nākamajā mačā 87:85 viesos pārāki bija vefieši. 

Sērijas trešā spēle risināsies trešdien Rīgas Olimpiskajā sporta centrā.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu