Latvijas U-20 jaunietes uzvar Franciju un nodrošina vietu ceturtdaļfinālā (16)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fibaeurope.com

Otrdien Eiropas U-20 sieviešu basketbola čempionāta E grupas otrajā spēlē Latvija ar 70:67 uzvarēja Franciju, nodrošinot vietu turnīra ceturtdaļfinālā.

Spēli agresīvi un rezultatīvi sāka Latvijas basketbolistes, taču pretinieces ātri adaptējās un izlīdzināja mača gaitu. Līdz ceturtdaļas beigām Francijas izlase uzvarēja cīņu par atlēkušajām bumbām, savukārt mājinieces labāk prata izmanot savas izdevības uzbrukumā (17:17).

Otrajā ceturtdaļā latvietes turpināja priecēt skatītājus ar skaistām izspēlēm, taču rezultāts joprojām auga līdzīgi (32:30).

Pēc atpūtas cīņas gaita nebija mainījusies un spēle ritēja punkts punktā, tomēr pirms izšķirīgajām desmit minūtēm nedaudz priekšā atradās francūzietes – 48:45.

Ceturtajā ceturtdaļā piezīmju nastas dēļ tikai epizodiski spēlēja viena no Latvijas izlases līderēm Sabīne Niedola, taču Francijas spēlētājas to neprata izmantot, jo lieliski darbojās pārējās basketbolistes, kas nodrošināja Latvijai vietu ceturtdaļfinālā.

Uzvarētājām 19 punktus guva Anete Klintsone, savukārt Kristīne Vītola izcēlās ar 13 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Trešdien Liepājā Latvija spēkosies ar Nīderlandes valstsvienību.

Citās E grupas spēlēs Ukraina ar 86:73 uzvarēja Nīderlandi, bet Krievija ar 75:62 pārspēja Poliju.

Atgādinām, ka B apakšgrupas pirmajā spēlē Latvija ar 87:41 sagrāva Zviedriju, otrajā mačā ar 74:79 pagarinājumā piekāpās Krievijai, savukārt pēc tam ar 90:61 pārspēja Ukrainas vienaudzes.

Otrajā posmā 12 komandas tika sadalītas divās grupās (E un F), bet ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas labākās četras vienības.

Latvijas U-20 sieviešu izlase Eiropas čempionātā: Sabīne Niedola, Anna Gailīte, Anete Klintsone, Arta Strupoviča, Liene Priede, Linda Rubene, Karlīne Nīmane, Anete Čunda, Laura Puriņa, Ieva Krastiņa, Anete Šteinberga, Kristīne Vītola.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu