Latvijas U-20 basketbolistes spraigā mačā nodrošina vietu pusfinālā (68)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdien Latvijā notiekošajā Eiropas U-20 sieviešu basketbola čempionāta ceturtdaļfināla spēlē Latvija spraigā mačā ar 64:57 uzvarēja Turciju. Pusfinālā sestdien plkst. 20.45 latvietes cīnīsies ar Spānijas izlasi.

Spēles sākums labāks izdevās turcietēm, taču Latvijas basketbolistes ātri atguvās un mazrezultatīvā ceturtdaļā pietuvojās līdz -3 (12:15).

Otrās ceturtdaļas pirmajā pusē Turcija vēl atradās vadībā, taču līdz pārtraukumam Mārtiņa Zībarta vadītājām spēlētājām izdevās mainīt spēles gaitu (33:25).

Pēc atpūtas mājinieces nespēja gūt punktus vairāk kā piecas minūtes, kas ļāva Turcijas izlasei pārņemt iniciatīvu (33:35), taču Latvijas basketbolistes kopīgiem spēkiem vēlreiz prata atspēlēties (42:40).

Ceturtajā ceturtdaļā spēle ritēja punkts punktā un trīs minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 52:52, taču mača galotnē Anete Klinstone realizēja divus trīs punktu metienus un nodrošināja Latvijai uzvaru.

Uzvarētājām Klinstone izcēlās ar 17 punktiem, Kristīne Vītola pievienoja 13 punktus, bet Sabīnes Niedolas kontā 12 punkti un 9 bumbas zem groziem.

Citās ceturtdaļfināla spēlēs Krievija ar 92:72 pārspēja Serbiju, bet Francija ar 69:61 uzvarēja Lietuvu, savukārt Spānija bija pārāka par Ukrainu 75:74.

Pusfinālā Francija cīnīsies ar Krieviju, bet Spānija spēlēs ar Latviju.

Atgādinām, ka B apakšgrupas pirmajā spēlē Latvija ar 87:41 sagrāva Zviedriju, otrajā mačā ar 74:79 pagarinājumā piekāpās Krievijai, savukārt pēc tam ar 90:61 pārspēja Ukrainas vienaudzes un iekļuva turnīra otrajā posmā, kurā 12 komandas tika sadalītas divās grupās (E un F).

E grupā Latvija vispirms ar 63:49 uzvarēja Poliju, bet pēc tam ar 70:67 spraigā mačā pārspēja Franciju.  Savukārt grupas pēdējā spēlē ar 71:60 pieveica Nīderlandi.

Latvijas U-20 sieviešu izlase Eiropas čempionātā: Sabīne Niedola, Anna Gailīte, Anete Klintsone, Arta Strupoviča, Liene Priede, Linda Rubene, Karlīne Nīmane, Anete Čunda, Laura Puriņa, Ieva Krastiņa, Anete Šteinberga, Kristīne Vītola.

Komentāri (68)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu