Mūsu U-20 basketbolistes atspēlējas un izcīna bronzu (30)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fibaeurope.com

Svētdien Latvijā notiekošajā Eiropas U-20 sieviešu basketbola čempionāta spēlē par trešo vietu Latvija ar 53:49 saspringtā spēlē uzvarēja Franciju. Savukārt par čempionēm kļuva Krievijas basketbolistes, kuras finālā mača galotnē ar 75:74 pārspēja Spānijas izlasi.

Jau ar mača pirmajām minūtēm Francijas basketbolistes demonstrēja agresīvu cīņu, kas ļāva viņām izvirzīties drošā vadībā ar 21:8. Otrajā ceturtdaļā spēle izlīdzinājās, taču vairākas neprecizitātes rezultāta starpību Latvijai ievērojami neļāva samazināt (19:31).

Pēc pārtraukuma aktīvāk sāka Latvijas basketbolistes, taču pēc tam Francijas izlase atkal spēja atjaunot iepriekš iegūto pārsvaru. Savukārt čempionāta saimnieces teicami aizvadīja ceturtdaļas pēdējās minūtes un pietuvojās līdz -4 (33:37).

Noslēdzošajās desmit minūtēs Latvijas spēlētājas vispirms izlīdzināja rezultātu (39:39), bet pēc brīža jau izvirzījās vadībā - 45:42. Saspringtā mača galotnē latvietes nospēlēja aukstasinīgāk un noslēdza čempionātu trešajā vietā.

Uzvarētājām 14 punktus guva Anete Šteinberga, bet Sabīne Niedola pievienoja 12 punktus un deviņas bumbas zem groziem.

Finālā saspringtā mačā Krievija ar 75:74 uzvarēja Spānijas vienaudzes.

Atgādinām, ka B apakšgrupas pirmajā spēlē Latvija ar 87:41 sagrāva Zviedriju, otrajā mačā ar 74:79 pagarinājumā piekāpās Krievijai, savukārt pēc tam ar 90:61 pārspēja Ukrainas vienaudzes un iekļuva turnīra otrajā posmā, kurā 12 komandas tika sadalītas divās grupās (E un F).

E grupā Latvija vispirms ar 63:49 uzvarēja Poliju, bet pēc tam ar 70:67 spraigā mačā pārspēja Franciju.  Savukārt grupas pēdējā spēlē ar 71:60 pieveica Nīderlandi.

Ceturtdaļfinālā latvietes spraigā mačā ar 64:57 uzvarēja Turciju, bet pusfinālā piekāpās Spānijai.

Latvijas U-20 sieviešu izlase Eiropas čempionātā: Sabīne Niedola, Anna Gailīte, Anete Klintsone, Arta Strupoviča, Liene Priede, Linda Rubene, Karlīne Nīmane, Anete Čunda, Laura Puriņa, Ieva Krastiņa, Anete Šteinberga, Kristīne Vītola.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu