Latvijas U-18 basketbolisti izcīna Eiropas čempionāta bronzas medaļas (38)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fibaeurope.com

Latvijas U-18 junioru basketbola izlase svētdien Viļņā izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā. Spēlē par bronzas medaļām latvieši ar 75:49 pārliecinoši apspēlēja Serbijas vienaudžus.

Izšķirošo pārsvaru Latvijas jaunie basketbolisti ieguva trešajā ceturtdaļā, kuru uzvarēja ar 10 punktiem, un pirms ceturtās desmitminūtes atradās priekšā ar 55:43. 

Pēdējās desmit minūtēs Ziedoņa Jansona vadītā komanda kontrolēja spēles gaitu - pakāpeniski atraujoties, tā guva pārliecinošu uzvaru ar 75:49.  

Uzvarētāju rindās lielisku spēli aizvadīja Dāvis Bertāns, kas guva 24 punktus un savāca 8 atlēkušās bumbas zem groziem, bet 13 punkti un 4 rezultatīvas piespēles Kasparam Vecvagaram. Vēl 10 punktus un 7 izcīnītas bumbas pievienoja Arnolds Helmanis.

Latvija - Serbija 75:49 (14:16, 16:12, 25:15, 20:6)

Atlēkušās bumbas: 45 - 43

Kļūdas: 12 - 20

Nešaubīgs līdzjutēju atbalsts piederēja Latvijas izlasei, kuru atbalstīja ne tikai uz Lietuvu atbraukušie Latvijas fani, bet arī vietējā publika.

Latvijas U-18 izlase iepriekš Eiropas čempionāta medaļnieku vidū bija tikusi vienu reizi, kad 2007.gadā izcīnīja trešo vietu, bet pusfinālā spēlēja arī 1998. gadā, kad palika ceturtajā vietā.

Kā ziņots, pusfinālā latvieši ar rezultātu 42:73 piekāpās vienaudžiem no Krievijas.

Latvijas U-18 izlases sastāvs: Kārlis Apsītis, Dāvis Bertāns, Artūrs Brēmers, Dāvis Čoders, Edmunds Dukulis, Arnolds Helmanis, Renārs Magone, Aleksejs Rostovs, Jānis Timma, Kaspars Vecvagars, Andris Misters, Artūrs Vītiņš.

Komentāri (38)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu