Latvijas basketbolistes otrajā pagarinājumā pārspēj Izraēlu (39)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Svarīgu uzvaru Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra priekšpēdējā spēlē ceturtdien izcīnīja Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība, kas izbraukumā otrajā pagarinājumā saspringtā cīņā ar 83:82 pārspēja Izraēlas izlasi.

Lai noteiktu uzvarētāju, ar 40 un 45 minūtēm bija par maz. Saspringta cīņa, kā tas bija visas spēles garumā, turpinājās otrajā pagarinājumā, kur veiksmīgāk nospēlēja latvietes.

22 sekundes līdz beigām pēc kapteines Guntas Baško soda metieniem rezultāts kļuva 82:78, tomēr tad Jekaterina Abramzona realizēja tālmetienu, bet vēlāk Laine Selvina iemeta vienu soda metienu un rezultāts kārtējo reizi neizšķirts - 82:82.

Pēdējā Latvijas komandas uzbrukumā pret Elīnu Babkinu tika pārkāpti noteikumi, viņa 4,9 sekundes līdz finālsvilpei realizēja vienu soda metienu, nodrošinot ļoti svarīgu uzvaru ar 83:82.

Latvija - Izraēla 83:82 (18:13, 15:17, 12:19, 14:10, 8:8, 16:15)

Rezultatīvākā spēlētāja uzvarētāju rindās bija Ieva Kubliņa, kas guva 20 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, ar 19 punktiem un 15 savāktām bumbām izcēlās Zane Tamane, bet 13 punktus guva Elīna Babkina.

Izraēlas komandā par labāko punktu guvēju (24) kļuva Lirona Koena, viņas kontā arī 13 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr citā B apakšgrupas spēlē ceturtdien Serbija viesos ar rezultātu 85:83 uzveica Rumāniju, sagādājot tai piekto zaudējumu tikpat spēlēs.

Lai automātiski garantētu vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā, Latvijas izlasei svētdien savā laukumā jāpārspēj serbietes.

Kā zināms, pirmā riņķa spēlē ''Arēnā Rīga'' uzvaru ar 71:66 guva izraēlietes.

Pēdējo spēli Latvijas izlase aizvadīs 29. augustā, kad savā laukumā uzņems Serbiju.

Latvijas komandas sastāvs spēlē ar Izraēlu: Kristīne Kārkliņa, Zane Eglīte, Elīna Babkina, Dita Krūmberga, Santa Dreimane, Gunta Baško, Ieva Kubliņa, Aija Putniņa, Sabīne Niedola, Liene Jansone, Aija Brumermane un Zane Tamane.

Komentāri (39)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu