Latvijas basketbolistes kvalificējas EČ finālturnīram (35)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Ļoti pārliecinošu un svarīgu uzvaru svētdien izcīnīja Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība, kas Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē ar 80:55 savā laukumā apspēlēja Serbijas izlasi. Ar šo panākumu latvietes nodrošināja vietu EČ finālturnīrā, kur spēlēs ceturto reizi pēc kārtas.

Pirmajā puslaikā risinājās līdzvērtīga cīņa. Noslēdzoties pirmajām 20 minūtēm, ar minimālu rezultātu 27:26 priekšā atradās mājinieces.

Guntas Baško un Sabīnes Niedolas veiksmīgais sniegums otrā puslaika sākumā latvietēm ļāva iekrāt solīdu pārsvaru - 46:32, bet pēc trešās ceturtdaļas Georga Dikeulaka vadītā valstsvienība bija vadībā ar 54:37.

Ceturtajā ceturtdaļā nekādi brīnumi nenotika. Latvijas komanda pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu, pretiniecēm nedodot cerību pacīnīties par uzvaru.

Latvija - Serbija 80:55 (16:14, 11:12, 27:11, 26:18)

Rezultatīvākā spēlētāja Latvijas izlasē bija Gunta Baško, kas savāca ''double-double'' - 22 punkti un 11 atlēkušās bumbas, ar 18 punktiem un 7 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Elīna Babkina, bet 12 punktus pievienoja Zane Tamane.

Tikmēr citā B apakšgrupas spēlē Izraēla savu līdzjutēju priekšā ar 79:72 uzvarēja grupas pastarītes rumānietes.

Kā zināms, pirmā riņķa spēlē uzvaru ar 75:63 savās mājās guva Serbija.

2011. gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks no 18. jūnija līdz 3. jūlijam Polijā.

Latvijas komandas sastāvs spēlē ar Serbiju: Kristīne Kārkliņa, Zane Eglīte, Elīna Babkina, Dita Krūmberga, Santa Dreimane, Gunta Baško, Ieva Kubliņa, Aija Putniņa, Sabīne Niedola, Liene Jansone, Aija Brumermane un Zane Tamane.

Komentāri (35)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu