Lietuvas basketbolisti izcīna bronzas medaļas (24)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules vīriešu basketbola čempionātā Stambulā (Turcija) spēlē par trešo vietu Lietuvas valstsvienība svētdien ar 99:88 pārspēja Serbiju. Uzvarētājiem Lins Kleiza guva 33 punktus.

Spēles pirmajās minūtēs Serbijas basketbolisti precīzi uzbruka no trīspunktu līnijas, kā arī vairākkārt nokļuva labās metienu pozīcijās groza tuvumā, taču ceturtdaļas beigās aktivizējās lietuvieši, kas izvirzījās vadībā ar 23:22.

Otrajās desmit minūtēs Lietuvas izlase turpināja uzlabot metienu precizitāti un piespieda kļūdīties pretiniekus, turklāt uzdevumu augstumos bija komandas līderis Lins Kleiza (pirmajā puslaikā 17 punkti), kas līdz pārtraukumam nodrošināja desmit punktu pārsvaru (48:38).

Pēc atpūtas cīņas raksturs nebija mainījies un lietuvieši, kuri spēlēja ar daudz lielāku iedvesmu, prasmīgi pārsvaru palielināja (72:54). Un arī noslēdzošajās desmit minūtēs Serbijas basketbolisti nespēja apturēt pretinieku rezultatīvo spēli uzbrukumā, kas ļāva Lietuvai izcīnīt bronzas medaļas.

Lietuvas rindās Kleiza guva 33 punktus, ar 15 punktiem izcēlās Pauļus Jankūns, bet zaudētājiem 18 punktus guva Novica Veličkovičs.

Jau ziņots, ka spēlē par septīto vietu Krievija ar 83:78 pieveica Slovēnijas valstsvienību. Bet piekto vietu izcīnīja Argentīnas basketbolisti, kas ar 86:81 pārspēja Spāniju.

Savukārt jaunais čempions tiks noskaidrots Turcijas un ASV izlašu duelī.

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu