Dāvis Bertāns pievienosies Eirolīgas klubam "Union Olimpija" (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fibaeurope.com

Latvijas jaunais basketbolists Dāvis Bertāns atstājis Latvijas čempionvienību ''Barons'' un savu karjeru turpinās ULEB Eirolīgas klubā Ļubļanas "Union Olimpija" no Slovēnijas, vēsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapa.

Uz Slovēniju Bertāns dosies svētdien, bet pirmajā sezonā viņam sevi būs jāpierāda fārmklubā Skofja ''Lokā'', kas piedalās Slovēnijas virslīgas čempionātā. Nākamajā sezonā tiek solīta vieta "Union Olimpija" divpadsmitniekā.

Līgumu abas puses slēgs pēc sistēmas 3+3 gadi.

18 gadus vecais Bertāns šosezon spēlēja ''Barona'' rindās. Latvijas basketbola līgas (LBL) čempionātā piecos mačos viņš vidēji guva 13 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas zem groziem.

''''Olimpijas'' interese bija visnopietnākā un uzstājīgākā,'' atzīst 207 centimetrus garā spēlētāja tēvs un treneris Dainis Bertāns.

Jauno Latvijas talantu savās rindās vēlējās redzēt arī Lietuvas klubs Kauņas ''Žalgiris'', tomēr tas nespēja konkurēt ar "Union Olimpija" izteikto piedāvājumu.

''Ļubļanā trenēšos divreiz dienā. Skolā sarunāts, ka mācību lietas varēšu kārtot ar interneta palīdzību,'' LBS mājas lapā izteicies Bertāns.

''Slovēnijā ir labāki darba apstākļi, arī augstāks basketbola līmenis nekā Latvijā. Pirmie iespaidi par treniņmetodēm bija ļoti pozitīvi. Dzirdētas runas par finansiālajām problēmām, bet, iepazīstoties ar kluba jauno bāzi, tās nešķiet nopietnas,'' skaidro Dainis Bertāns.

Šovasar Bertāns pārstāvēja Latvijas izlasi Eiropas U-18 čempionātā, palīdzot izcīnīt bronzas godalgas. Viņš tika iekļauts ''All Star'' simboliskajā piecniekā. Vidēji spēlē Bertāns guva 14,8 punktus un izcīnīja 7,7 atlēkušās bumbas.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu