Džeimss aicina samazināt NBA komandu skaitu (2)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Maiami "Heat" viens no līderim Lebrons Džeimss uzskata, ka līgas vadībai būtu jāsamazina tajā pārstāvēto komandu skaits, vājāko vienību spēcīgākos spēlētājus pārvirzot uz citām komandām.

Kā ziņots, pirms šīs sezonas "Heat" komandai pievienojās līgas labākais spēlētājs Džeimss, kā arī Kriss Bošs, bet Dveins Veids pagarināja līgumu, padarot vienību par, iespējams, "viszvaigžņotāko" līgas vēsturē.

"Kā gan tas varētu līgai kaitēt, jo komandu rindās būtu vairāki spēlētāji, kuri grib un prot tikt pie uzvarām?" retorisku jautājumu pirms NBA regulārā čempionāta ceturtdienas spēles izbraukumā pret Fīniksas "Suns", kurā uzvaru ar 95:83 svinēja "Heat" basketbolisti, uzdeva Džeimss.

"Es ceru, ka līgas vadība pratīs atrast veidu, kādā atgriezties pie pagājušā gadsimta 80.gados piekoptās sistēmas, kad katrā komandā bija vismaz trīs vai četri Visu zvaigžņu spēļu dalībnieki, superzvaigznes vai Slavas zāles pārstāvji. Toreiz līga piedzīvoja savus ziedu laikus. Tā nebija tik "ūdeņaina" kā tagad," skarbs savos izteikumos bija Džeimss, kurš minētajā spēlē pret "Suns" guva 36 punktus, kamēr Bošs iekrāja 23 punktus un 11 atlēkušās bumbas.

Tāpat Džeimss uzskata, ka līgas vadībai no komandu pulka būtu jāatskaita vājākās vienības, to spēcīgākos pārstāvjus pārvirzot uz citām līgas komandām.

"Es nesaku, ka, piemēram, Ņūdžersijas "Nets" vai Minesotas "Timberwolves" uzreiz jāizslēdz no līgas. Taču es neesmu muļķis, un jūs neesat muļķi - mēs visi saprotam, ka līga no tā tikai iegūtu. Uzskatu, ka šāda iespēja tuvākajā nākotnē noteikti tiks apsvērta, lai izvērtētu, vai visas NBA komandas spēj izdzīvot mūsdienu finansiālās situācijas apstākļos," piebilda divkārtējais NBA sezonas vērtīgākais spēlētājs.

Interesanti, ka šādas iespējas izskatīšanu nav izslēdzis NBA komisārs Deivids Sterns, kurš norādījis, ka, apspriežot jaunā līgas un spēlētāju kolektīvā līguma nosacījumus, noteikti gaismā tiks celts arī jautājums par līgas komandu skaitu samazināšanu.

Šosezon 31 "Heat" komandas rindās aizvadītajā spēlē Džeimss iekrājis 24,7 vidēji spēlē gūtos punktus, kā arī 6,5 atlēkušās bumbas un vidēji septiņas rezultatīvas piespēles.

"Heat" ar 22 uzvarām un deviņiem zaudējumiem ieņem otro vietu vietu NBA regulārā čempionāta kopvērtējuma Austrumu konferences tabulā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu