Bertāns no "Barona" saņēmis brīvlaišanas vēstuli (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fibaeurope.com

Latvijas jaunais basketbolists Dāvis Bertāns no Latvijas čempionvienības "Barons'' beidzot saņēmis brīvlaišanas vēstuli un tagad var pievienoties ULEB Eirolīgas klubam Ļubļanas "Union Olimpija" no Slovēnijas, vēsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapa.

Bertāns sezonu sāka ''Barona'' sastāvā, taču 18. dzimšanas dienā 12. novembrī paziņoja par vēlmi noslēgt ilgtermiņa līgumu ar Ļubļanas "Union Olimpija".

''Barons'' iebilda pret šo pāreju, atsaucoties uz nepilngadīgā spēlētāja parakstīto līgumu ar Latvijas čempioniem. Juridisko disputu par līguma leģitimitāti pārtrauca spēlētāja un kluba panāktā vienošanās.

Latvijas basketbola līgas (LBL) čempionātā piecos mačos viņš vidēji guva 13 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas zem groziem.

Pēdējos divus mēnešus Bertāns juniors lielākoties uzturējies Slovēnijā, piedaloties "Union Olimpija" un tās fārmkluba treniņos.

Iepriekš izskanēja informācija, ka abas puses slēgs līgumu pēc sistēmas 3+3 gadi.

Spēlētāja tēvs un treneris Dainis Bertāns basket.lv apliecināja, ka Dāvis pēdējā laikā trenējas kopā ar pamatsastāvu un kluba vadība gribot viņu pieteikt Eirolīgas otrā posma spēlēm. "Union Olimpija" spēlēs vienā grupā ar Romas ''Lottomatica'', ''Barcelona'' un Telavivas ''Maccabi''.

Kā ziņots, Bertāns šogad uzvarēja Slovēnijas čempionāta Zvaigžņu spēles "Slam dunk" konkursā.

Pagājušajā vasarā Bertāns pārstāvēja Latvijas izlasi Eiropas U-18 čempionātā, palīdzot izcīnīt bronzas godalgas. Viņš tika iekļauts ''All Star'' simboliskajā piecniekā. Vidēji spēlē Bertāns guva 14,8 punktus un izcīnīja 7,7 atlēkušās bumbas.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu