Bertānam trīs punkti "Union Olimpija" zaudējumā Adrijas līgas finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fibaeurope.com

Adrijas līgas basketbolā finālā zaudējumu ceturtdien piedzīvoja latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Slovēnijas komanda Ļubļanas "Union Olimpija".

Finālčetrinieka sacensību ietvaros notikušajā finālmačā "Union Olimpija" ar 74:77 zaudēja Serbijas komandai Belgradas "Partizan".

Šoreiz Bertāns laukumā pavadīja desmit minūtes, kuru laikā realizēja vienu no trijiem trīspunktu metieniem.

Vēl viņa kontā pa divām atlēkušajām bumbām un pārtvertām piespēlēm, kā arī trīs piezīmes un divi efektivitātes koeficienta punkti.

Adrijas līgas regulārā čempionāta noslēguma kopvērtējumā "Union Olimpija" ar 17 uzvarām 26 spēlēs ieņēma otro vietu, bet "Partizan" ar 18 panākumiem ierindojās pirmajā pozīcijā.

Pusfināla spēlēs "Union Olimpija" ar 67:57 pārspēja citu Slovēnijas vienību "Krka", savukārt "Partizan" ar 62:58 pārspēja Melnkalnes klubu Podgoricas "Budučnost".

Kā ziņots, Bertāns šo sezonu iesāka "Barons/O!Karte" komandas sastāvā, taču 12.novembrī, pēc sportista 18 gadu jubilejas, viņš devās uz Slovēniju, lai parakstītu ilgtermiņa līgumu ar "Union Olimpija" vienību.

Tomēr "Barons/O!Karte" atteicās sportistam izsniegt brīvlaišanas vēstuli, jo Bertāns bija noslēdzis līgumu ar šo komandu.

Pēc ilgām sarunām Latvijas čempionvienībai un basketbolistam janvāra vidū beidzot izdevās atrast kopsaucēju un pārtraukt līguma saistības. Tomēr oficiāli debitēja laukumā Bertāns tikai februāra nogalē.

Bertāns janvāra sākumā uzvarēja Slovēnijas basketbola čempionāta Zvaigžņu spēles "Slam dunk" konkursā.

Savukārt aprīļa sākumā latvietis sekmīgi piedalījās prestižajā "Nike Hoop Summit" mačā, kurā labākie ASV vidusskolnieki spēlēja ar ārzemniekiem.

Iepriekš tika ziņots, ka Bertāns līgumu ar "Union Olimpija" noslēdzis pēc sistēmas 3+3 gadi.

Pirms šīs sezonas "Union Olimpija" interesējās arī par Latvijas izlases saspēles vadītāju Jāni Strēlnieku, tomēr nespēja vienoties par finansiālajiem nosacījumiem ar Strēlnieka pārstāvēto vienību "Ventspils".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu