Rīgas VEF kļūst par LBL čempioniem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdien par Latvijas basketbola līgas (LBL) čempioniem tika kronēti Rīgas VEF basketbolisti, kas finālsērijas septītajā spēlē ar 87:82 izbraukumā pārspēja ''Ventspils'' vienību, sērijā triumfējot ar 4-3.

(Papildināts viss teksts.)

Pirmos četrus punktus mačā guva "Ventspils" basketbolisti, bet VEF savu punktu bagāžu atklāja tikai pēc gandrīz divām ar pusi minūtēm, kad tālmetienu realizēja Sandis Valters. Ceturtdaļas vidū pēc diviem Kaspara Bērziņa punktiem viesi pirmoreiz pārņēma vadību (9:8), bet pēc brīža arī paši panāca četru punktu pārsvaru (13:9).

Ceturtdaļas pēdējās minūtes sekmīgāk aizvadīja "Ventspils" komanda, no 13:15 panāca 22:18.

Otrās ceturtdaļas sākumā "Ventspils" panāca 26:18, tomēr rīdzinieki veica izrāvienu un kopā guva 11 punktus pēc kārtas, ceturtdaļas vidū panākot jau 29:26 savā labā.

Pēc šī pavērsiena vairākas reizes pēc kārtas bumbu uzbrukumā izcīnīja "Ventspils" komanda un aptuveni pusotru minūti ilgais mājinieku uzbrukums noslēdzās ar Kaspara Bērziņa tehnisko piezīmi. Oricevejinmi Efedžuku realizēja četrus piešķirtos soda metienus un atguva "Ventspils" komandai vadību. Puslaika izskaņa ritēja saspringtā cīņā un noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 35:35.

Otrais puslaiks sākās azartiskā cīņā, bet nedaudz sekmīgāka bija "VEF Rīga" komanda un pēc tam, kad četrus punktus pēc kārtas guva Kaspars Bērziņš, viesi panāca 44:37. Savukārt brīdi vēlāk piecus punktus īsā laika sprīdī pievienoja arī Bakičs - 49:40.

Šis notikumu pavērsiens gan mājiniekus nesalauza un pēc diviem Artūra Bērziņa realizētiem tālmetieniem "Ventspils" pietuvojās līdz 47:49. Pieaugot spriedzei, trīs ar pusi minūtes pirms ceturtdaļas beigām pie nesportiskās piezīmes tika Artūrs Bērziņš, kas nu jau četrus soda metienus pēc kārtas ļāva izpildīt "VEF Rīga" basketbolistiem.

Andrejs Šeļakovs realizēja tikai vienu no tiem un panāca 52:47. Ceturtdaļas izskaņa aizritēja rezultatīvā spēlē, bet "VEF Rīga" saglabāja minimālu vadību - 58:57.

Ceturtā ceturtdaļa turpinājās dramatiskā cīņā. Ventspilnieks Akselis Vairogs ar diviem punktiem vēl spēja panākt 59:60, tomēr ātri vien pretinieki panāca 64:59. Pēc tam viesi divas reizes zaudēja bumbu vēl pirms metiena izdarīšanas, kas mājiniekiem ļāva trīs punktus atspēlēt. Drīz vien piektās piezīmes nopelnīja Jānis Strēlnieks un Kaspars Bērziņš, bet, turpinoties skaistam basketbolam, četras minūtes pirms pamatlaika beigām jau trīs punktu pārsvars bija mājiniekiem - 71:68.

Divas minūtes un desmit sekundes pirms pamatlaika beigām pēc Artjoma Parahovska diviem punktiem rezultāts atkal bija neizšķirts 72:72. Savukārt drīz vien jau pēc Bakiča tālmetiena trīs punktu pārsvaru atguva "VEF Rīga". Vairoga atbilde bija neprecīza, bet minūti pirms pamatlaika beigām pēc diviem Sanda Valtera soda metieniem rezultāts jau bija 77:72.

Efedžuku centās atbildēt ar ātru tālmetienu, bet tas atkal bija neprecīzs, bet pēc diviem Tailera Keina gūtajiem punktiem 41 sekundi pirms pamatlaika beigām jaunais čempions praktiski jau bija zināms. Kaut Demonds Kārters uzreiz realizēja tālmetienu, vairāk par četriem punktiem ventspilnieki vairs pietuvoties nespēja, piedzīvojot zaudējumu.

''Ventspils'' - Rīgas VEF 82:87 (22:18, 13:17, 22:23, 25:29)

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 28 gūtajiem punktiem bija Bojans Bakičs, Sanda Valtera kontā 19 punkti, bet Kaspars Bērziņš palīdzēja ar 12 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

"Ventspils" rindās ar 21 punktu izcēlās Oricevejinmi Efedžuku, bet 12 punktus guva Akselis Vairogs.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Valters.

VEF komandai arī šajā mačā nepalīdzēja savainotais saspēles vadītājs Trevons Hjūzs

Pirmajā finālspēlē ar 75:70 uzvarēja VEF, otrajā ar 75:72 pārāki bija ventspilnieki, trešajā ar 90:85 pagarinājumā triumfēja Rīgas komanda, savukārt ceturtajā un piektajā ar attiecīgi 93:55 un 71:62 pārāki bija Gunta Endzeļa padotie, bet sestajā mačā uzvaru ar 72:70 atkal izcīnīja VEF.

Atgādinām, ka rīdzinieki pēc otrā mača iesniedza protestu, jo spēlēs galdiņa tiesneši pieļāva rupju kļūdu.

Rīgas VEF prasība pārspēlēt maču tika noraidīta. Klubs noteikumos paredzētajā laikā iesniedza apelāciju, tomēr arī tā netika atbalstīta, tādējādi komanda apsver iespēju vērsties Sporta arbitrāžas tiesā.

Pusfinālā VEF ar 3-1 apspēlēja "Liepājas Lauvas", kas vēlāk izcīnīja LBL bronzas medaļas, bet regulārās sezonas līdervienība "Ventspils" ar 3-0 pārspēja pagājušās sezonas čempionus "Barons/O!Karte".

Aizvadītajā sezonā Rīgas VEF izcīnīja sudraba godalgas, bet ''Ventspils'' ierindojās trešajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu