Bertāns nepiedalīsies NBA draftā, ja nebūs pārliecināts par izvēlēšanos 1.kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fibaeurope.com

Latvijas jaunais basketbola talants Dāvis Bertāns atsauks savu dalību šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju izvēles draftā, ja nebūs pārliecināts, ka viņu izvēlēsies pirmajā kārtā, svētdien vēsta ESPN apskatnieks Čads Fords.

Bertāns vēl tikai sestdienas vakarā Slovēnijas pilsētā Novo Mesto spēlēja valsts čempionāta izšķirošajā, piektajā finālspēlē, bet svētdien jau piedalās prestižās "Adidas Eurocamp" jauno talantīgo basketbolistu nometnes treniņos.

Jau piektdien "DraftExpress" vēstīja, ka Bertāns, visticamāk, atsauks dalību no drafta, bet sestdien latvietis uzsvēra, ka lēmums vēl nav pieņemts.

Tikmēr Fords svētdien raksta, ka Bertāns pirmdien atsauks dalību no drafta, ja nesaņems no kādas komandas solījumu tikt izvēlētam pirmajā kārtā. NBA draftā ir divas kārtas, bet otrajā kārtā draftētajiem spēlētājiem nav garantēti līgumi.

Bertāns pēdējos mēnešos regulāri gandrīz visās drafta prognozēs tiek minēts pirmās kārtas beigu daļā un otrās kārtas pašā sākumā.

Kaut iepriekš tika ziņots, ka Bertāns "Adidas Eurocamp" nometnē tikai trenēsies, bet spēlēs nepiedalīsies, šovakar viņš tomēr piedalīsies mačā nometnes "All Star" komandas sastāvā.

Dāvis Bertāns ir pirmais latvietis, kurš pieteicies jauno spēlētāju izvēles draftam, kopš 2004.gadā Goldensteitas "Warriors" ar kopējo 11.numuru izvēlējās Andri Biedriņu.

NBA drafts notiks 23.jūnijā, bet Bertāns jau iepriekš paziņojis, ka pēc Trevīzo nometnes dosies uz Latviju, lai pievienotos Latvijas U-19 izlases treniņnometnei, gatavojoties pasaules čempionātam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu