Bertāns nolēmis neatsaukt dalību no NBA drafta

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fibaeurope.com

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns tomēr piedalīsies Nacionālās basketbola asociācija (NBA) spēlētāju draftā.

Portāls ''Draftexpress.com'' vēsta, ka Bertāna aģents Marks Fleišers oficiāli apstiprinājis sava klienta dalību NBA draftā.

Pagaidām gan viņš neatklāj, vai ir panākta vienošanās ar kādu konkrētu komandu par Bertāna izvēlēšanos pirmajā kārtā.

Iepriekš tika ziņots, ka Bertāns no drafta varētu atteikties, ja viņš nebūs pārliecināts par izvēlēšanos pirmajā kārtā.

Kā ziņots, pēc sezonas beigām Slovēnijā (Ļubļanas "Union Olimpija"), latvietis devās uz Itālijas pilsētu Trevīzo, kur piedalījās "Adidas Eurocamp" jauno talantīgo basketbolistu nometnē. Tur viņš aizvadīja treniņus un pārbaudes spēles, lai iepatiktos tur esošajiem skautiem.

Kā ziņots, pagājušajā vasarā Bertāns pārstāvēja Latvijas izlasi Eiropas U-18 čempionātā, palīdzot izcīnīt bronzas godalgas. Viņš tika iekļauts ''All Star'' simboliskajā piecniekā. Vidēji spēlē Bertāns guva 14,8 punktus un izcīnīja 7,7 atlēkušās bumbas.

Savukārt šogad viņš apsolījis palīdzēt U-19 izlasei pasaules čempionātā, kas risināsies Latvijā. Viņš komandai varētu pievienoties nākamajā treniņnometnē Valmierā, kas sāksies 14.jūnijā.

Pasaules U-19 čempionāts Valmierā un Liepājā sāksies 30.jūnijā. Pirmajā posmā Latvijas komandas pretinieces būs Taivānas (30.jūnijā), Austrālijas (1.jūlijā) un Argentīnas (2.jūlijā) izlase. Cīņu par medaļām turpinās trīs komandas.

NBA drafts paredzēts 23.jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu