"Lakers" spēlētājs Ārtests vēlas vārdu Pasaules Miers

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas "Lakers" spēlētājs Rons Ārtests vēlas mainīt savu vārdu uz Metta Pasaules Miers (angļu valodā - "Metta World Peace").

31 gadu vecais Ārtests Losandželosas tiesā jau iesniedzis prasību par savu vārda maiņu.

Viņa pilnais vārds ir Ronalds Viljams Ārtests juniors.

Pats basketbolists izteicies, ka vēlas mainīt savu vārdu personisku iemeslu vadīts, taču sīkākas detaļas par to, kāpēc tieši šādu vārdu viņš izvēlējies, neatklāja.

Nākamā tiesas sēde par vārda maiņu notiks 26.augustā.

Nesen Ārtests sniedza liecību ASV kongresam par jaunajiem garīgās veselības likumiem.

Tāpat Ārtestam NBA ir visai asa spēlētāja tēls. Viņš 2004.gadā saņēma garāko diskvalifikāciju NBA vēsturē, jo spēles laikā izskāvās ar pretinieku komandas līdzjutēju. Pēc šī starpgadījuma viņam nācās izlaist veselu sezonu.

Ārtests nav pirmais sportists ASV sporta vēsturē, kurš sev vēlējies iegūt visai dīvanu vārdu. Tā 2008.gadā Nacionālās Futbola līgas (NFL) komandas Sinsinati "Bengals" zvaigzne Čads Džonsonns savu uzvārdu nomainīja uz Očosinko.

Ārtests 2010.gadā palīdzēja "Lakers" komandai triumfēt NBA čempionātā.

Savukārt aizvadītajā NBA regulārajā čempionātā viņš laukumā devās visās 82 spēlēs, vidēji gūstot 8,5 punktus, izcīnot 3,3 atlēkušās bumbas un izdarot 2,1 rezultatīvu piespēli.

Tikmēr deviņās izslēgšanas spēlēs viņš vidēji guva 10,6 punktus, izcīnīja 4,6 punktus un izdarīja 2,2 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu