Latvija galotnē zaudē Izraēlas basketbolistiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Zaudējumu Eiropas čempionāta (EČ) B apakšgrupas ceturtās kārtas spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas basketbola valstsvienība, kas Šauļos (Lietuvā) ar rezultātu 88:91 piekāpās Izraēlas nacionālajai komandai, zaudējot visas cerības iekļūt turnīra nākamajā posmā.

(Papildināts viss teksts.)

Šajā spēlē Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar 27 gūtajiem punktiem bija kapteinis Jānis Blūms, Andrejs Šeļakovs izcēlās ar 14 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, bet Rihards Kuksiks pretinieku grozā sameta 12 punktus.

Tikmēr Izraēlas valstsvienības rindās Liors Elijahu guva 26 punktus un izcīnīja desmit bumbas zem groziem.

Maču Latvijas basketbolisti sāka neveiksmīgi un nonāca zaudētājos ar 0:7, taču turpmākajās divās minūtēs sekmīgu sniegumu uzbrukumā demonstrēja Jānis Blūms, palīdzot Latvijai izvirzīties vadībā ar 8:7. Turpinājumā latvieši pieļāva vairākas kļūdas piespēlēs, kas ļāva Izraēlai iekrāt sešu punktu pārsvaru (19:13), bet līdz pirmās ceturtdaļas beigām Latvijas izlase pietuvojās līdz minimumam - 22:23.

Otrās ceturtdaļas sākumā Latvija pēc Mārtiņa Meiera realizētā divpunktu metiena un tam sekojošā precīzā soda metiena uz brīdi atguva vadību (27:24), taču Izraēlas basketbolisti atbildēja ar pieciem gūtajiem punktiem pēc kārtas, pārņemot vadību ar 29:27.

Brīdi vēlāk Kuksiks realizēja tālmetienu un atguva Latvijai vadību, tomēr turpinājumā uzbrukumā sekmīgāk spēlēja Izraēlas izlase, kas iekrāja četru punktu pārsvaru.

Otrās ceturtdaļas vidū Latvija uz mirkli pārņēma vadību (37:36), tomēr pirmā puslaika otro pusi nedaudz veiksmīgāk par pretiniekiem aizvadīja Izraēla, kas ieguva divu punktu pārsvaru - 47:45.

Pēc pārtraukuma abas komandas turpināja spēlēt uzbrukuma basketbolu. Šādā spēles stilā nedaudz labāk jutās Izraēlas basketbolisti, kas trešās ceturtdaļas vidū bija iekrājuši sešu punktu pārsvaru (57:51).

Turpinājumā gan sekmīgāk sāka spēlēt Latvija, kas trešās ceturtdaļas otrajā pusē spēja atspēlēties, bet pēc Blūma precīzā trīspunktu metiena 27 sekundes pirms ceturtdaļas beigām izvirzījās arī vadībā ar 67:65. Atlikušajā laikā Izraēla atguva vienu punktu, tāpēc pirms cīņas pēdējām desmit minūtēm latvieši atradās minimālā vadībā ar 67:66.

Mača ceturtās ceturtdaļas sākumā Latvija ieguva trīs punktu pārsvaru (71:68), tomēr Izraēla guva septiņus punktus pēc kārtas un pārņēma vadību ar 75:71.

Vēlāk komandas demonstrēja rezultatīvu spēli, bet uz katru sekmīgu Izraēlas uzbrukumu latvieši atbildēja ar diviem punktiem, līdz ar to samazināt pretinieku pārsvaru neizdevās. Tomēr Latvijas izlase turpināja spēlēt pacietīgi, kas deva vēlamo rezultātu, un divas ar pusi minūtes pirms spēles beigām Jānis Strēlnieks panāca neizšķirtu - 83:83.

Savus nākamos uzbrukumus komandas noslēdza bez precīza metiena, bet pusotru minūti pirms cīņas beigām Izraēlai tomēr izdevās izvirzīties vadībā ar 85:83. Nākamajā Latvijas izlases uzbrukumā Blūms kļūdījās driblā un uzreiz pēc tam pārkāpa noteikumus pret Galu Mekelu, kurš realizēja vienu no diviem soda metieniem, panākot 86:83 Izraēlas labā.

Uzreiz pēc tam iespēja mest divus soda metienus bija Strēlniekam, tomēr viņš bija precīzs tikai vienā no tiem, bet pretējā laukuma pusē Gajs Pnini realizēja tālmetienu un panāca 89:84.

Nākamajā uzbrukumā precīzs no trīspunktu metiena līnijas bija Kuksiks, bet mirkli vēlāk Strēlnieks spēja iemest tikai vienu no diviem soda metieniem un sešas sekundes pirms cīņas beigām Latvija zaudēja ar 88:89. Tie izrādījās pēdējie Latvijas izlases gūtie punkti šajā spēlē, bet Mekels pašā spēles izskaņā iemeta divus soda metienus, nosakot mača galīgo iznākumu.

Latvija - Izraēla 88:91 (22:23, 23:24, 22:19, 21:25)

Atlēkušās bumbas: 37 - 42

Kļūdas: 14 - 7

Pārējās B grupas trešās kārtas cīņās šodien plkst.17.45 Itālija tiksies ar Franciju, bet plkst.21 Serbija spēkosies ar Vācijas izlasi.

Ainara Bagatska vadītā Latvijas izlase turnīra pirmajā spēlē ar 78:89 piekāpās Francijas komandai, nākamajā mačā 77:92 atzina Serbijas pārākumu, bet pēc tam ar 62:71 zaudēja Itālijai.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) konkrētu mērķi mūsu izlasei neizvirzīja, vien norādīja, ka komandas sniegums tiks vērtēts.

Nākamie pretinieki Izraēla

Nākamo B apakšgrupas spēli Latvijas izlase aizvadīs pret Vāciju (5. septembrī). Visas Latvijas spēles tiešraidē demonstrēs TV6 kanālā. Grupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus.

Izspēles kārtība

Visas valstsvienības ir sadalītas četrās apakšgrupās pa sešām izlasēm katrā. Trīs labākās katras grupas komandas kvalificēsies sacensību nākamajai stadijai, kur veidos divas apakšgrupas (E un F) pa sešām izlasēm katrā.

Spēcīgākās četras E un F grupu vienības kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur jau tālāk ar izslēgšanas spēļu palīdzību noskaidros nākamo Eiropas čempionu. Gan Vecā kontinenta uzvarētāja, gan otra spēcīgākā izlase automātiski kvalificēsies 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam: Jānis Blūms, Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Edgars Jeromanovs, Mareks Jurevičus, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Artūrs Bērziņš, Rolands Freimanis, Andrejs Šeļakovs, Mārtiņš Meiers.

EČ ritēs no 31. augusta līdz 18. septembrim sešās Lietuvas pilsētās - Panevēžā, Šauļos, Alītā, Klaipēdā, Viļņā un Kauņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu