VEF pirmajā LBL pusfināla spēlē sagrauj LU komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas pirmajā pusfināla mačā trešdien čempionvienība Rīgas VEF ar rezultātu 114:68 (23:21, 30:16, 37:23, 24:8) pārliecinoši uzvarēja «Latvijas Universitātes» (LU) komandu.

Mača, kas notika Aizkrauklē, pirmajā ceturtdaļā LU komanda saviem pretiniekiem izrādīja cienīgu pretestību, lielāko daļu ceturtdaļas esot vadībā, bet tās izskaņā piekāpjoties vien ar diviem punktiem - 21:23. Tomēr otrajā ceturtdaļā VEF pakāpeniski spēja no LU vienības atrauties, cīņas gaitā veicot izrāvienu 12:4 un pirmās 20 minūtes noslēdzot ar 16 punktu pārsvaru - 53:37.

Trešajā ceturtdaļā rīdzinieki spēja gūt 37 punktus, panākot iespaidīgu 30 punktu pārsvaru, bet līdz cīņas beigām VEF pārsvars sasniedza 46 punktus.

VEF komandā vismaz sešus punktus guva visi desmit spēlei pieteiktie spēlētāji, bet rezultatīvākais ar 21 punktu bija Sandis Valters. Kērtiss Miledžs guva 18 punktus, bet Tailers Keins izcēlās ar 16 punktiem.

Savukārt LU labā Žanis Peiners guva 24 punktus, bet Mārtiņš Darģis tika pie 19 punktiem. Šie bija vienīgie divi komandas spēlētāji, kas cīņas gaitā sasniedza desmit gūto punktu robežu.

VEF basketbolisti šosezon savas LBL mājas spēles aizvada Latvijas reģionos.

Divās savstarpējās spēlēs regulārajā čempionātā VEF izcīnīja divas uzvaras.

Kā ziņots, LU basketbolisti ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām ar rezultātu 2-1 pieveica «Valmieras» komandu, bet VEF izslēgšanas turnīru sāk no pusfināla.

Otrajā pusfināla sērijā savā starpā tiksies «Ventspils» un «Liepājas Lauvas». Šīs sērijas pirmais mačs ceturtdien notiks Ventspilī.

Abi pusfināla pāri tiks aizvadīti sērijās līdz trim uzvarām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu