Rīgas VEF vēlreiz sagrauj LU komandu (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas otrajā pusfināla mačā piektdien čempionvienība Rīgas VEF ar rezultātu 112:47 (18:15, 29:15, 31:15, 34:2) pārliecinoši izbraukumā uzvarēja «Latvijas Universitātes» (LU) komandu, svinot otro panākumu sērijā.

Līdzīgi kā pirmajā abu komandu savstarpējā spēlē, arī šajā LU komanda pretiniekiem cienīgu pretestību spēja izrādīt vien pirmajā ceturtdaļā, kuru «VEF Rīga» uzvarēja ar 18:15. Otrajā ceturtdaļā čempioni veica izrāvienu 14:0, tādējādi pēc 20 minūtēm iekrājot 17 punktu pārsvaru - 47:30.

Otrajā puslaikā VEF pakāpeniski audzēja savu pārsvaru, bet pēdējā ceturtdaļā LU vienība spēja gūt tikai divus punktus. Rezultātā VEF izcīnīja uzvaru ar 65 punktu pārsvaru.

VEF komandā pie punktiem tika visi desmit mačam pieteiktie spēlētāji, bet rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Kaspars Bērziņš. Tikmēr 20 punktus guva Donāts Zavacks, bet ar 16 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Antans Kavaļausks.

Savukārt LU vienības līderis Žanis Peiners šoreiz guva 16 punktus, būdams vienīgais komandas spēlētājs, kurš guva vairāk par astoņiem punktiem.

Abu komandu pirmajā mačā trešdien VEF Aizkrauklē uzvarēja pārliecinoši ar 114:68. Līdz ar to sērijā līdz trijām komandām rezultāts tagad ir 2-0 pašreizējo čempionu labā.

Divās savstarpējās spēlēs regulārajā čempionātā VEF izcīnīja divas uzvaras.

Kā ziņots, LU basketbolisti ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām ar rezultātu 2-1 pieveica «Valmieras» komandu, bet VEF izslēgšanas turnīru sāk no pusfināla.

Pārsteidzoši ceturtdien sākās otra pusfināla sērija, kurā «Liepājas Lauvas» ar rezultātu 74:73 izbraukumā izrāva uzvaru pār «Ventspils» komandu.

Šīs sērijas otrais mačs svētdien notiks Liepājā.

Abi pusfināla pāri tiks aizvadīti sērijās līdz trim uzvarām.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu