Rīgas VEF pusfināla cīņā pārliecinoši zaudē «Lietuvos rytas» (4)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zaudējumu Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas finālturnīra pusfināla cīņā šodien piedzīvoja Latvijas čempionvienība Rīgas VEF, kas ar rezultātu 61:89 piekāpās Viļņas «Lietuvos rytas» vienībai. Līdz ar to finālā svētdien tiksies abi Lietuvas superklubi, bet VEF un «Šiauliai» sacentīsies par trešo vietu.

Aizvadītajā mačā VEF labā 11 punktus guva Kaspars Bērziņš, bet ar desmit punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Antans Kavaļausks. Astoņus punktus tikmēr guva igaunis Sīms Sanders Vene.

Savukārt «Lietuvos rytas» komandā ar 16 punktiem izcēlās gados jaunais Dovids Rediks, kamēr 14 punktus guva Edvards Robertss.

Pirmos četrus punktus mačā guva «Lietuvos rytas» basketbolisti, kuri vēlāk panāca arī 8:2 savā labā. Pirmo nopietno izrāvienu Viļņas kluba pārstāvji veica jau pirmās ceturtdaļas vidū, kad guva desmit punktus pēc kārtas un panāca 20:7 savā labā.

Līdz pirmās ceturtdaļas beigām rīdzinieki prata sāncenšu pārsvaru samazināt līdz astoņu punktu atzīmei (19:27), tomēr jau no otrās ceturtdaļas sākuma «Lietuvos rytas» pārsvars nemitīgi bija vismaz 12 punktu apmērā. Ceturtdaļas beigas aizritēja mazrezultatīvā cīņā, tomēr arī tajā VEF neizdevās pretinieku pārsvaru samazināt, atpūtā ejot ar 16 punktu deficītu - 31:47.

Trešās ceturtdaļas sākumā rīdzinieki mazliet samazināja pretinieku atrāvienu, taču Lietuvas klubs ātri vien atguvās, ceturtdaļas vidū savu pārsvaru palielinot līdz 20 punktu atzīmei - 60:40.

Savukārt pēdējo desmit minūšu ievadā «Lietuvos rytas» pārsvars bija jau 30 punkti (76:46), ko sāncenši saglabāja līdz par cīņas beigām.

Pirmajā pusfinālā četrkārtējā BBL čempionvienība Kauņas «Žalgiris» ar rezultātu 117:64 sagrāva Latvijas centra spēlētāja Raita Grafa pārstāvēto «Šiauliai» komandu.

Cīņa par bronzas medaļām paredzēta svētdien pulksten 15, bet turnīra spēcīgāko klubu noskaidros, sākot ar pl. 18.

Ceturtdaļfinālā Rīgas VEF basketbolisti sērijā līdz divām uzvarām 2-1 apspēlēja Armanda Šķēles pārstāvēto Igaunijas klubu Tallinas «Kalev/Cramo», bet «Lietuvos rytas» 2-0 pieveica BK «Ventspils».

Pagājušajā sezonā VEF komanda spēlēja BBL finālā, piekāpjoties «Žalgiris». Tā bija pirmā reize turnīra vēsturē, kad kāda Latvijas vienība cīnījās par zelta medaļām.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu