Rīgas VEF izcīna trešo vietu BBL finālturnīrā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas finālturnīra spēlē par trešo vietu svētdien Latvijas čempionvienība Rīgas VEF ar rezultātu 92:75 (20:24, 30:16, 18:13, 24:22) uzvarēja latvieša Raita Grafa pārstāvēto «Šiauliai» komandu no Lietuvas.

Kāds no Latvijas klubiem trešo vietu BBL turnīrā izcīnījis trešo reizi. 2007.gadā to paveica «Ventspils», bet gadu vēlāk - «ASK Rīga». Savukārt «VEF Rīga» labāko trijniekā iekļuvis otro gadu pēc kārtas.

Rezultatīvākais VEF komandā bija lietuvietis Antans Kavaļausks, kurš guva 24 punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas. Tikmēr 16 punktus guva Kristaps Janičenoks, kurš jau pirmajā ceturtdaļā nopelnīja trīs piezīmes, bet pie 15 punktiem un piecām bumbām zem groziem tika Donāts Zavacks.

Tikmēr «Šiauliai» rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem ir Darjus Gvezdausks, kamēr Grafs mazliet vairāk nekā 20 nospēlētajās minūtēs iekrāja deviņus punktus un trīs atlēkušās bumbas.

Maču veiksmīgāk iesāka finālturnīra saimnieki «Šiauliai», kas izvirzījās vadībā ar 8:2. VEF gan neļāva saviem pretiniekiem atrauties, divas reizes pārsvaru samazinot līdz diviem punktiem, bet pusotru minūti pirms ceturtdaļas beigām - līdz vienam punktam (18:19). Tomēr vadībā Latvijas klubs tā arī neizvirzījās, pirmās desmit minūtes noslēdzot ar četru punktu deficītu (20:24).

Otrās ceturtdaļas gaitā abas komandas cīnījās punkts punktā, mājiniekiem visu laiku atrodoties vadībā ar vismaz trīs punktu pārsvaru. Trīs minūtes pirms pirmā puslaika beigām VEF pietuvojās līdz viena punkta atstatumam (39:40), bet mirkli vēlāk Kērtiss Miledžs ar divpunktu metienu pirmo reizi mačā vadībā izvirzīja Latvijas klubu. Kopumā otrajā ceturtdaļā VEF padevās iespaidīgs izrāviens 15:0, kas ļāva pirmo puslaiku pabeigt ar desmit punktu pārsvaru (50:40).

Sākot no trešās ceturtdaļas sākuma, kad VEF savu pārsvaru palielināja vēl par četriem punktiem, «Šiauliai» tā arī vairs nepietuvojās tuvāk par desmit punktu atstatumam. Trešās ceturtdaļas laikā rīdziniekiem padevās astoņu punktu izrāviens, kas pārsvaru palielināja līdz 19 punktiem (66:47), bet pēdējās desmit minūtes viesi sagaidīja ar +15 (68:53).

Mača pēdējā ceturtdaļā VEF pārliecinoši kontrolēja cīņas gaitu, nosargājot pārsvaru un izcīnot uzvaru.

Svētdien divu Lietuvas komandu mačā Kauņas «Žalgiris» un Viļņas «Lietuvos rytas» sadalīs šīs sezonas čempionu titulu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu