Biedriņš arī šogad nespēlēs Latvijas valstsvienībā (74)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbola valstsvienībai arī šogad nepalīdzēs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Goldensteitas «Warriors» spēlējošais centra spēlētājs Andris Biedriņš, portālam TVNET pastāstīja izlases ģenerālmenedžeris Māris Jučmanis.

Biedriņš gatavosies sezonai klubā

«Andris plāno trenēties Amerikā un gatavoties nākamajai sezonai tur,» sacīja Jučmanis. Par saviem nodomiem viņš informējis arī Latvijas izlases galveno treneri Ainaru Bagatski.

Biedriņam pēdējās sezonas okeāna otrā pusē izvērsušās neveiksmīgi. Viņš spēlējis epizodiski, cīnoties ar savainojumiem, kas liedzis parādīt savu labāko sniegumu. Šā iemesla dēļ viņš izlasei atteicis, lai pēc iespējas veiksmīgāk sagatavotos jaunajai sezonai kluba rindās.

2011./2012. gada NBA regulārās sezonas čempionātā 26 gadus vecais centra spēlētājs piedalījās 47 spēlēs, vidēji gūstot 1,7 punktus, savāca 3,7 atlēkušās bumbas zem groziem un vienreiz bloķēja pretinieku metienus.

Vērtēs K. Valtera diskvalifikācijas mīkstināšanu

Jučmanis arī atklāja, ka nākamajā Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes sēdē tiks izskatīta diskvalifikācijas mīkstināšana vienam no šā brīža Latvijas labākajiem saspēles vadītājiem Kristapam Valteram.

«Valdes sēdē tiks skatīts jautājums par Valtera diskvalifikācijas atcelšanu,» teica Jučmanis. «Viņam šī diskvalifikācija beigsies septembrī. Bagatskis uzskata, ka tā sevi ir attaisnojusi.»

Iepriekš K. Valters masu medijiem atzinis, ka izsvērs iespēju atgriezties izlases rindās, ja diskvalifikācija tiks atcelta. Tomēr par spēlēšanu Latvijas valstsvienībā viņš vēl nav drošs, jo pašlaik ir jauna kluba meklējumos.

LBS valdes sēde notiks ceturtdien.

Kandidātus nosauks nākamās nedēļas sākumā

Nākamās nedēļas sākumā tiks nosaukts Latvijas nacionālās komandas kandidātu sarakts. Sīkākus komentārus par izlases personālijām Jučmanis nevēlējās sniegt.

Pirmā kopā sanākšana Latvijas izlases kandidātiem paredzēta jūlija pirmajā pusē, kad sāks gatavoties 2013. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīram. Cīņā par tikšanu uz EČ finālturnīru Latvijas basketbolisti spēkiem mērosies ar Gruziju, Bosniju un Hercegovinu, Nīderlandi un Rumāniju.

Komentāri (74)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu