Jānis Timma pievienojas BK «Ventspils»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Castoria/ Marchi

Basketbola kluba «Ventspils» komandu papildinājis viens no Latvijas jauniešu basketbola izlases līderiem Jānis Timma. Divdesmit gadus vecais krāslavietis savai jaunajai komandai pievienosies jau tuvākā laikā un sāks kopīgos treniņus, vēsta vienības mājaslapa.

Pagājušajā sezonā Timma pārstāvēja citu Kurzemes vienību - «Liepājas Lauvas». Komandas sastāvā viņš aizvadīja 31 spēli, vidēji laukumā pavadot 27,3 minūtes, gūstot 13,8 punktus, izcīnot 5,9 atlēkušās bumbas un 1,8 reizes rezultatīvi asistējot.

Jānis Timma kopš 16 gadu vecuma ir iekļuvis Latvijas basketbola izlases sastāvā un pārstāvējis Latviju Eiropas un Pasaules čempionātos savā vecuma grupā.

Pagājušajā vasarā Jānis Timma kopā ar Latvijas U19 izlasi piedalījās Pasaules čempionātā, aizvadot astoņas spēles, vidēji laukumā pavadot 28,8 minūtes, gūstot 11,3 punktus, izcīnot 5 atlēkušās bumbas un 2 reizes rezultatīvi asistējot.

Šajā vasarā, nesen notikušajā Eiropas čempionātā basketbolā U20 vīriešiem sava jaunā galvenā trenera Roberta Štelmahera vadībā, Jānis Timma kopā ar Latvijas izlasi izcīnīja augsto 6. vietu. Kopumā Timma čempionātā aizvadīja astoņas spēles, laukumā vidēji pavadot 30,8 minūtes, gūstot 14,3 punktus, izcīnot 5,6 atlēkušās bumbas un 2,3 reizes rezultatīvi asistējot.

Basketbola kluba «Ventspils» galvenais treneris Roberts Štelmahers: «Jānis ir aizvadījis lielisku gadu Liepājā, jo ir ļoti progresēji kā spēlētājs gan taktiskā, gan meistarības ziņā. Uzskatu, ka ir daudz ieguvis individuāli kā spēlētājs. Priecē, ka Jānis ir iemācījies iekļauties sastāvā un kļuvis par komandas spēlētāju, palīdzot citiem komandas biedriem. Tomēr brīžos, kad komandā kādam jāuzņemas līdera loma, Jānis no tās nebaidās un kļūst par neatsveramu komandas vilcējspēku. Turpināsim darbu arī Ventspilī un palīdzēsim ne tikai Jānim, bet arī citiem jauniem komandas basketbolistiem izaugt par meistarīgiem spēlētājiem. Domāju, ka mums visiem priekšā ļoti auglīga basketbola sezona.»

Basketbola kluba «Ventspils» komanda gatavošanos jaunajai sezonai sāks jau šodien, 1. augustā. Komandas sastāvu veidos: Dāvis Lejasmeiers, Dāvis, Čoders, Donalds Sims, Akselis Vairogs, Toms Leimanis, Mārtiņš Laksa, Jānis Timma, Ervīns Jonāts, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers, Ronalds Zaķis, Andrejs Gražulis, Iļja Gromovs un Uģis Pinete.

Robertam Štelmaheram asistēs ventspilnieks un Latvijas U16 izlases galvenais treneris Gints Fogels. Tuvākā laikā iespējami vēl kādi komandas papildinājumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu