LBS uzrunājusi latviešu izcelsmes amerikāni Badingeru (12)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis portālam basket.lv atklājis, ka Latvijas Basketbola savienība (LBS) sazinājusies ar latviešu izcelsmes amerikāņa Čeisa Badingera aģentu. Ir saņemta pieklājīga atbilde ar lūgumu atsūtīt piedāvātos noteikumus par viņa iespējamo Latvijas izlases pārstāvēšanu. Tomēr Bagatskis uzsver, ka «Badingera jautājums» nav pats svarīgākais un izšķirošais.

24 gadus vecais Badingers šobrīd pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Minesotas «Timberwolves». Savas pirmās trīs sezonas viņš aizvadīja Hjūstonas «Rockets» vienībā.

«Esmu pārliecināts, ka nacionālajām izlasēm vajadzētu iztikt bez naturalizētajiem spēlētājiem.

Jā, Eiropa praksē it kā soļo citā virzienā, taču, piemēram, Serbija un Lietuva, joprojām iztiek tikai saviem spēkiem, un man tāds ceļš šķiet simpātiskāks. Turklāt Latvijas iepriekšējā pieredze ar naturalizētajiem spēlētājiem nav bijusi veiksmīga,» izteicies Bagatskis.

Badingeram pašam jāgrib spēlēt

«Protams, ņemot vērā Badingera latviskās saknes, viņš varētu būt patīkams izņēmums. Īpaši gadījumā, ja kāds no mūsu labākajiem basketbolistiem kaut kādu iemeslu dēļ nepievienotos komandai. Taču būtu svarīgi, lai pats spēlētājs ne tikai gaidītu labu piedāvājumu no Latvijas puses, bet arī pats pēc savas iniciatīvas vai kāda potenciāla komandas biedra uzaicināts praksē nepārprotami izrādītu vēlmi spēlēt Eiropas čempionātā,» situāciju ar NBA basketbolistu skaidro Latvijas nacionālās komandas galvenais treneris.

Pārrunas ar latviešu izcelsmes amerikāni notiek

«Sarunas ar viņu katrā ziņā tiks turpinātas, taču aicinu visus mūsu atbalstītājus «Badingera jautājumu» neuztvert ka vissvarīgāko un izšķirošo. Daudz lielāka nozīme, manuprāt, būs tam, kā čempionātam sagatavosies visa komanda,» pauž Bagatskis.

Šosezon Badingers piedalījies tikai 6 NBA regulārās sezonas spēlēs, kurās vidēji guvis 11,8 punktus un savācis 3,5 atlēkušās bumbas zem groziem.

Bagatskis pastāstīja, ka uz treniņnometni gatavošanās ciklā Eiropas čempionāta finālturnīram uzaicinās 18 spēlētājus. Izlasei palīdzēt šovasar piekrituši Kristaps Janičenoks un Jānis Blūms.

Latvijas izlase EČ finālturnīrā spēlējusi katru reizi kopš 2001. gada un piedalīsies septītajā finālturnīrā pēc kārtas, tomēr pēdējās piecās sacensībās tā nav spējusi izkļūt no apakšgrupas, turklāt pērn zaudēja visās piecās aizvadītajās spēlēs.

2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs no 4. līdz 22. septembrim notiks Slovēnijā.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu