Bukmeikeri: Latvijas izlase EČ neizkļūs no grupas; triumfēs Spānija (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Castoria / Kulbis

No 4. līdz 22. septembrim Slovēnijas basketbola laukumos norisināsies Eiropas čempionāts (EČ) basketbolā, kurā septīto turnīru pēc kārtas tiks pārstāvēta arī Latvijas izlase. Betsafe.com bukmeikeri prognozē, ka Ainara Bagatska vadīto komandu piemeklēs iepriekšējo piecu Eiropas čempionātu liktenis un Latvijai neizdosies izkļūt no apakšgrupas, bet par čempioni trešo reizi pēc kārtas tiks kronēta Spānijas izlase.

«Latvija pēdējo reizi grupu turnīra barjeru pārvarēja 2001. gadā Turcijā notikušajā Eiropas čempionātā, bet nākamajos turnīros labākajā gadījumā tika izcīnīta tikai viena uzvara. Pirms diviem gadiem Lietuvā gados jaunā Latvijas izlase ar pieciem mēģinājumiem nespēja tikt ne pie vienas uzvaras. Šogad Bagatskim ir izdevies nokomplektēt komandu, kuras sastāvā ir tādi pieredzējuši vīri kā Blūms, Janičenoks un citi. Tāpat arī pārējie spēlētāji kļuvuši pieredzējušāki, tomēr apakšgrupas pretinieku sastāvi izskatās iespaidīgāki - īpaši Lietuvas un Serbijas komandas, kuru rindās būs gan NBA, gan Eirolīgas klubu spēlētāji. Šīs komandas vienīgo zaudējumu, visticamāk, piedzīvos savstarpējā mačā, cīnoties par medaļām. Jāņem vērā arī tas, ka atšķirībā no konkurentiem Latvijai nav izteiktu līderu, kas varētu izšķirt komandas likteni,» teica bukmeikers Roberts Egle.

«Prognozējam, ka mūsējie varētu tikt pie vienas uzvaras un, visdrīzāk, tas būs turnīra atklāšanas spēlē pret bosniešiem, taču ar to nepietiks, lai iekļūtu nākamajā kārtā. Prognozējam, ka savu trešo titulu pēc kārtas iegūs Spānija - pēdējo gadu Eiropas spēcīgākā komanda, kuras rindās spēlēs NBA un Spānijas ACB līgas zvaigzne,» viņš sacīja.

Saskaņā ar bukmeikeru prognozēm, totalizatora klientiem ir iespēja likt savas likmes uz koeficientu 6,50 (~15% varbūtība), prognozējot, ka mūsējie apakšgrupā iekļūs labāko trijniekā. Kā visreālākais variants tiek prognozēts, ka Bagatska audzēkņi izcīnīs vienu uzvaru - šāds scenārijs ir novērtēts ar koeficientu 2,50 (34% varbūtība).

Spāņu izredzes uz titulu ir novērtētas visaugstāk – koeficients 2,50 (X% varbūtība), kamēr mazliet vājākas izskatās Grieķijas un Francijas izredzes, kam atbilst koeficienti 4,50 (~25% varbūtība) un 5,50 (18% varbūtība).

Eiropas čempionāta apakšgrupas

A grupaB grupaC grupaD grupa
FrancijaMaķedonijaSpānijaKrievija
LielbritānijaLietuvaSlovēnijaGrieķija
VācijaMelnkalneHorvātijaItālija
UkrainaBosnijaPolijaSomija
BeļģijaLatvijaGruzijaTurcija
IzraēlaSerbijaČehijaZviedrija

Ļoti interesanta solās būt arī iekšējā konkurence, cīnoties par Latvijas izlases rezultatīvākā spēlētāja godu. Lai arī Kasparam Bērziņam šis būs tikai pirmais Eiropas čempionāts, viņš pārbaudes spēlēs pierādījis, ka ir viens no komandas atslēgas spēlētājiem. Rezultatīvs sniegums tiek gaidīts arī no citiem VEF Rīga spēlētājiem – Daira Bertāna un Kristapa Janičenoka.

Šā gada Eiropas čempionātā piedalās 24 komandas, kuras ir sadalītas četrās grupās, pa sešām vienībām katrā. Katras grupas trīs labākās komandas kvalificēsies nākamajai kārtai, kurā notiks cīņa par vietu ceturtdaļfinālā.

Latvijas basketbola valstsvienības sastāvs Eiropas čempionātam

Vārds un uzvārdsPoz.Aug.Dzim.Klubs 2013
Jānis Strēlnieks1.1901989Budiveļņik
Jānis Blūms1./2.1901982Astana
Dairis Bertāns1./2.1931989Bilbao Uxue
Armands Šķēle2.1921983Kalev/Cramo
Kristaps Janičenoks2./3.1961983VEF Rīga
Rihards Kuksiks2./3.1981988Budiveļņik
Jānis Bērziņš3.2011993VEF Rīga
Mareks Mejeris3./4.2071991Fuenlabrada
Rolands Freimanis4./52081988Južnijas Himik
Kaspars Bērziņš4./5.2131985VEF Rīga
Mārtiņš Meiers5.2081991Mitteldeutscher BC
Andrejs Šeļakovs5.2081988Club Melilla
Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu